Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

4382 - Μοναχός Απολλώ, SV2ASP/A



Πνευματικός αδερφός, συνάδελφος ραδιοερασι-τέχνης και πάνω απ'όλα φίλος. Γνωριστήκαμε τον Οκτώβριο του 2007 όταν ομάδα ρ/ε από Λευκάδα μαζί με τον SV1DPI επισκεφτήκαμε το Άγιο Όρος. Είχα ακούσει πάρα πολλά για τον Γέροντα Απολλώ και ειδικά από ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν ούτε σε φωτογραφία. Η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ.
Στην Μονή Δοχειαρίου πέραν των θρησκευτικών καθηκόντων οι μοναχοί δουλεύουν πολύ, από ανατολής έως δύσης ηλίου. Οι ώρες για ξεκούραση είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά ο Γέροντας πάντα βρίσκει χρόνο να αφιερώσει στους επισκέπτες του και ειδικά όταν είναι ραδιοερασιτέχνες. Επίσης από αυτόν τον ελάχιστο χρόνο αφιερώνει κάποιες ώρες για να βγει στον "αέρα" και να δώσει την χαρά του QSO με το Α.Ο σε συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Το μεγάλο παράπονο είναι ότι δεν περνάει καλά στην Ιαπωνία καθώς υπάρχει η σκίαση του βουνού προς Ανατολή.
Κατά καιρούς πολλοί συνάδελφοι από το εξωτερικό μου έχουν ζητήσει να μεσολαβήσω για να έχουν ένα sked με τον Γέροντα, κάτι το οποίο γίνεται καθώς πάντα ο Μ.Απολλώ ανταποκρίνεται. Βέβαια δεν έχουν λείψει και οι παράλογες απαιτήσεις όπως πέστου να βγει την τάδε ώρα στα 17 μέτρα πχ. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκείνη την ώρα μπορεί να έχει ακολουθία στην Μονή ή να δουλεύει εκτός Μονής ή ακόμα και να ξεκουράζεται.
 
Επίσης υπήρξαν περιπτώσεις που θεώρησαν ότι αν μεσολαβούσα θα έπαιρναν άδεια εκπομπής από το Α.Ο. Μάλιστα ένα Ιταλικό team μου έκανε την χάρη να με έχει και χειριστή στην ομάδα που σχεδίαζαν για Α.Ο. Φυσικά δεν ανταποκρίθηκα σε καμιά τέτοια απαίτηση, προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι η σχέση μου με τον Γέροντα Απολλώ είναι καθαρά πνευματική και δεν με αγγίζει καθόλου το γεγονός αν θα εκπέμψω , αμφιβάλλω βέβαια αν το κατάλαβαν....

Βασική αιτία αυτής της ανάρτησης είναι η αμφισβήτηση που δέχεται ο Γέροντας ως προς την γνώση κώδικα morse. Κάθε φορά που θα βγει χειριστήριο αρχίζουν τα τηλέφωνα για το ποιός είναι στο shack του και χειρίζει. Έχουν επινοηθεί διάφορα callsings, μέχρι που αποδεικνύεται ότι ο τάδε πχ Αμερικάνος ήταν σπίτι του και όχι στο Όρος. Θα ήθελα να πω ότι η γνώση κώδικα morse δεν αποτελεί αντικείμενο πυρηνικής φυσικής, είναι κάτι που όσοι θελήσαμε το μάθαμε σχετικά εύκολα. Χρόνος για την εκμάθηση χρειάζεται πολύ λιγότερος από όσο καταναλώνουν ορισμένοι για να αμφισβητήσουν τον κώδικα.

.
.

21 σχόλια:

  1. ΄Πολύ ιδιαίτερο άρθρο!! Με εντυπωσίασε. Απλώς αυτό που σκεφτόμουνα επειδή είμαι Πλοίαρχος Ε.Ν. εάν θα μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος να επικοινωνεί με τα βαπόρια όταν βρίσκονατι σε κίνδυνο εν μέσω κυκλώνων και Ισχυρή θαλασοταραχή ανά τους ωκεανούς, για πνευματική βοήθεια από τους πατέρες δηλαδή κανένα κερί και κανένα κομποσκοίνι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσε ίσως να βαράει και βάρδιες στο HellasRadio για να προστατεύει όλα τα πλοία με τις προσευχές του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει Μαρίνο καθώς η ραδιοερασιτεχνική άδεια που διαθέτει ο Γέροντας καθώς και όλοι εμείς που κατέχουμε αντίστοιχη δεν μας επιτρέπει εκπομπές στις marine συχνότητες που έχουν τα βαπόρια. Η προσευχή του Γέροντα είναι αρκετή.
    Μιχάλης SV8GKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποδιαμόρφωσα τους Χαιρετισμούς σε CW.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/2/14, 10:12 μ.μ.

    Αγαπητέ Μιχάλη
    Πολύ καλό το άρθρο σου αλλά βλέπω να σε ΑΦΟΡΙΖΕΙ ο 2μίδης ..... πρόσεχε θα φάς πόρτα από τις σκοτεινές δυνάμεις !!!!!!!!! Εύχομαι ο θεός να δίνει δύναμη στον Γέροντα για τον μεγάλο και σημαντικό αγώνα που κάνει προς όλες τις κατευθύνσεις και την πνευματική (και όχι μόνο) προσφορά του. Ας έχουμε την Ευχή του.
    Επίσης εύχομαι να δώσει ΦΩΤΙΣΗ και ΜΕΤΑΝΟΙΑ το 2μίδη. Εδωσες όμως βρε μπαγάσα τροφή να ασχολούνται για κάμποσο καιρό οι καλοπροαίρετοι, οι κακοπροαίρετοι, οι κατίνες , οι άπιστοι ,οι άθεοι, έδωσες τροφή στούς πολύξερους στους καχύποπτους , στους ζηλιάρηδες στούς έχοντες φιλοδοξία για μια DXpedetion και εκπομπές από το Άγιον Όρος για να γίνουν διάσημοι κ.λ.π. κ.λ.π.
    Επίσης προτείνω πρώτα να γνωρίσεται από κοντά τον Γέροντα και έπειτα να βγάζετε τα συμπεράσματα σας.
    --.-
    .-.
    -..-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @10:12
    Ο Γιάννης είναι φίλος μου, έχει και αυτός τα ελαττώματα του, θα τον φέρουμε σιγά σιγά στο δρόμο του Θεού!!
    Τροφή είχαν πάντα να ασχοληθούν όσοι ήθελαν. Συμφωνώ απόλυτα και αυτό λέω σε όλους, γνωρίστε πρώτα τον Γέροντα ως άνθρωπο και μετά θα μπορείτε να έχετε άποψη.
    Και το πιο βασικό, όσοι γνωρίζουμε CW δεν σημαίνει ότι είμαστε και πιο έξυπνοι από τους υπολοίπους, όποιος θελήσει και το αγαπήσει το μαθαίνει εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤιΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ. Αυτο το αγαπάτε αλήθορους ειδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Very good to read this.... blessings be upon you from our Father in Heaven. 73 de NW7US

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/2/14, 6:23 π.μ.

    ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ,
    ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΓΡΑΦΟΜΕ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ .
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΤΟΝ ΜΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΤΟΝ 2ΜΙΔΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΒΡΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ "ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ " ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ .

    ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ " ΤΙΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ " ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΔΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ,ΟΜΑΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/2/14, 10:34 π.μ.

    Παρακαλώ τον διαχειριστή του blog να μην μου λογοκρίνει το σχόλιο. Ευχαριστώ.

    Θέλω να ρωτήσω το εξής: Αν ο μοναχός αυτός έχει τόσο ανάγκη την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν εγκαταλείπει τον μοναχισμό να επιστρέψει στα εγκόσμια;
    Αυτή η εικόνα του μοναχού να ποζάρει μπροστά σε εξοπλισμό εκατωμυρίων με το μικρόφωνο εμένα με αποθεί και μου γεννά ερωτηματικά.
    Ο παππούς μου στο χωριό κοιτάει να περιποιηθεί το περιβόλι του με έναν κασμά. Ζει απλά και δεν βλέπει ούτε τηλεόραση. Πάει μια στις τόσες στην εκκλησία αλλά τον βλέπω πάντα πρόσχαρο και καλοσυνάτο. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν κάποιος που εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να αφιερωθεί στον Θεό τι δουλειά έχει να ασχολείται και να φωτογραφίζεται ανάμεσα σε πομπούς και σκαπτικά εργαλεία. Γιατί βάζει στην καθημερινότητα του όλα αυτά και τι σχέση έχουν με το μοναχισμό και την προσευχή;
    Ξέρω ο Γέροντας πιθανόν δεν έχει ιδέα για το δημοσίευμα που τον εκθέτει στα μάτια μου και δεν θα απαντήσει, αλλα πιστεύω η παραπάνω εικόνες απωθούν και άλλους Χριστιανούς με τις ίδιες σκέψεις.

    Καλή Σαρακοστή.

    Δημήτριος Ι. Μπεζενίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί όμως (ο διαχειριστής) να σχολιάσει:
      Την άνοιξη του 1986 η Ι.Μ. Δοχειαρίου έμεινε χωρίς τηλέφωνο για μήνες, καθόλου σπάνιο για την περιοχή, τότε συνέβη ένα τραγικό ατύχημα για ένα μοναχό του μοναστηριού. Καθώς περιποιούταν τον κήπο, η σκαπάνη χτύπησε σε ένα βράχο και ένα κομμάτι από αυτή καρφώθηκε στο μάτι του μοναχού.
      Η μεταφορά στο νοσοκομείο εκείνη την εποχή ήταν δύσκολη, κινητά τηλέφωνα δεν υπήρχαν, το σταθερό «κομμένο», έτσι μετά από 2 ημέρες ο άτυχος μοναχός βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
      Εδώ ήταν η αρχή της εισόδου στην Ραδιοερασιτεχνική οικογένεια του π. Απολλώ, μια αρχή απρόσμενη μιας και μέχρι τότε η σχέση του με το Ράδιο ήταν χωρίς σημασία. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ∆ιευθυντής της Οφθαλμολογικής ήταν ο καλός φίλος από τα παλιά γιατρός Dr Νίκος Γεωργιάδης SV2RE ο οποίος συνέστητε στον π.Απολλώ να δώσει εξετάσεις και να πάρει την άδεια Ραδιοερασιτέχνου.
      Με αυτό τον τρόπο θα είχε τον τρόπο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης, όπως ο τραυματισμός του μοναχού, πυρκαγιά, φύλαξη των θησαυρών της Ι. Μονής, να επικοινωνήσει με τον «έξω κόσμο» και να προλάβει το κακό.
      Περισσότερα: http://www.5-9report.gr/59report/5-9%20REPORT%20vol93.pdf
      Σημ. Κάτι περιστατικά σαν αυτό, οι Μοναχοί τα θεωρούν θέλημα της Παναγίας

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ κ.Μπεζενίτη, σε καμιά περίπτωση δεν θα έκανα κάτι που εκθέτει τον Γέροντα Απολλώ και γενικότερα τον μοναχικό βίο. Θεωρώντας ότι η κριτική σας είναι καλοπροαίρετη και όχι εκ του πονηρού σας απαντώ. Σας διαβεβαιώ ότι ο εξοπλισμός ενός ραδιοερασιτέχνη δεν κοστίζει εκατομμύρια, το αντίθετο μάλιστα.
    Οι φωτογραφίες που ανάρτησα δεν είναι κρυφές, ένα απλό google search θα σας δείξει ότι κυκλοφορούν σε χιλιάδες ιστοσελίδες.
    Όντως έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση του Γέροντα με τον ασυρμάτο, όπως περιγράφει ο διαχειριστής του παρόντος χώρου και στην πορεία εξελίχθηκε σε ρ/ε ενδιαφέρον. Αυτή η παρουσία του Γέροντα στις ραδιοσυχνότητες έκανε γνωστή την Μονή Δοχειαρίου παγκόσμια, κάθε ρ/ε που επικοινωνεί μαζί του λαμβάνει μια κάρτα επιβεβαίωσης της επικοινωνίας μαζί με κάποιο αναμνηστικό από το μοναστήρι (συνήθως εικονίτσα της Παναγίας Γοργουπηκόου).

    Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που ρ/ε από το εξωτερικό στέλνουν επιστολές στον Γέροντα ζητώντας να προσευχηθεί στην Παναγία για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, και είναι επίσης πάρα πολλοί αυτοί που ταξιδεύουν από την άλλη άκρη της γης για να τον γνωρίσουν και να προσκυνήσουν στο Μοναστήρι.
    Γνωρίζω πάρα πολλούς που είναι πρόσχαροι και καλοσυνάτοι και δεν έχουν πατήσει πότε σε εκκλησία και ενδεχομένως η ζωή τους να είναι πιο χριστιανική από εμάς τους χριστιανούς.
    Να κλείσω λέγοντας ότι ο χειρισμός μηχανημάτων στην Μονή απαιτείται ώστε να γίνουν τα έργα που χρειάζονται, ούτως ώστε εμείς ως προσκυνητές να απολαμβάνουμε της φιλοξενίας.
    Σας εύχομαι καλή Σαρακοστή επίσης,
    Μιχάλης Κτενάς
    SV8GKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/2/14, 3:38 μ.μ.

    Κύριε Κελιότη, η επικοινωνία σε ώρα ανάγκης, οι πυρκαγιές και η φύλαξη περιουσιών (ή κειμηλίων) δεν συμπεριλαμβάνεται στις ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές. Οι ραδιοερασιτέχνες με αυτή την ασχολία διασκεδάζουν και μόνο. Και ο Γέροντας εκτίθεται ότι διασκεδάζει με αυτόν τον τρόπο, αντί να προσεύχεται ή να διακονεί.
    Μην βαφτίζουμε το άσπρο μαύρο. Τον διασύρετε με το δημοσίευμα.

    Καλή Σαρακοστή και να αξιωθούμε και καλή Ανάσταση
    .
    Δημήτριος Ι. Μπεζενίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ώστε οι ραδιοερασιτέχνες, συλλήβδην, απλώς διασκεδάζουν έ;

    Γιατί εγώ θυμήθηκα τον Γερο-Παΐσιο και αυτό πού 'λεγε για τις μέλισσες & τις μύγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια και θυμήθηκα τον Γερο-Παΐσιο, ένα ακόμη απ' τ' αγαπημένα του, που επανελάμβανε συχνά, ήταν πως ο Θεός είναι σαν το ραδιόφωνο. Εκπέμπει από ψηλά διαρκώς. Εσύ δεν έχεις παρα να γυρίσεις το κουμπί συντονισμού. Δεν θυμάμαι τα λόγια του επακριβώς, όμως αυτό ήταν το νόημα.

    Σημειωτέον, ο Γέροντας ήταν ασυρματιστής στον στρατό. Με τον ίδιο τρόπο είχε απαντήσει, μια απ' τις φορές που τον επισκεφτήκαμε, στο κλασικό ερώτημα κάποιου "τί κάνει ο μοναχός εδώ, αντί νά 'ναι στον κόσμο και να βοηθάει".
    Εν ολίγοις, κάνει τον "ασυρματιστή".
    "Έστειλαν", είπε, "δυό αεροπλάνα και μας έσωσαν" (αφού κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ασύρματο εν μέσω μάχης)
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1/3/14, 3:22 μ.μ.

    Μιχάλη
    Να συμπληρώσω για όσους δεν γνωρίζουν ,ότι ο ραδιοερασιτεχνικός εξοπλισμός του Γέροντα όχι μόνο δεν κοστίζει εκατομμύρια , αλλά είναι δωρεά κυρίως από ξένους ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι του τον έχουν στείλει κατά καιρούς όχι για να διασκεδάζει τον ελεύθερο του χρόνο (πού δεν έχει) , ούτε για την ψυχή τους , ούτε για την ψυχή του παππού τους αλλά κυρίως για δικό τους όφελος (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων), να μπορούν μιλήσουν με τον Γέροντα και να αποκτήσουν την κάρτα του Άγίου Όρους που είναι απαραίτητη για τα κάθε είδους βραβεία που χρειάζονται. Επομένως είναι λανθασμένη η άποψη και άδικη η κατηγορία ότι ο μοναχός αυτός και γενικά οι μοναχοί έχουν τόσο ανάγκη την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ο έξω κόσμος έχει την ανάγκη για επικοινωνία με τους μοναχούς.Επομένως δεν εκτίθεται στα μάτια κανενός και από τις φωτογραφίες απωθούνται μόνο οι ψευτο-χριστιανοί (Κατανοητό κ.Μπεζενίτη ? και ο πατέρας σου και ο δικός μου πατέρας με τον κασμά έσκαβαν και με το άλογο έκαναν χωράφι για να βγάζουν τα προς το ζείν για να μας μεγαλώσουν ,ούτε τηλεόραση έβλεπαν ούτε ανέσεις είχαν , αλλά εμείς δεν μείναμε εκεί προχωρήσαμε λίγο παρακάτω και τηλεόραση βλέπουμε και το ίντερνετ το παίζουμε στα δάχτυλα και χωρίς την τεχνολογία και τις ανέσεις δεν κάνουμε, και τα παιδιά μας πρώτα ο Θεός θα πάνε λίγο παρακάτω. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, και επιτέλους να σοβαρευτούμε και λιγάκι μεγάλοι άνθρωποι είμαστε πιά πότε θα το κάνουμε όταν πάμε στον τάφο ?.Επίσης αφού όλα τα ξέρεις ρίξε και καμμιά ματιά στο http://www.5-9report.gr/ όπου υπάρχει εκτενείς αναφορά για το θαύμα στον rick από την αμερική που ζήτησε την βοήθεια της Παναγίας , καθώς επίσης και τις δύο βαπτίσεις της Βερονίκης και του Μιχαήλ και άλλα πολλά που δεν ξέρουμε , τα γνωρίζεις αυτά ή συνειδητά θέλεις να τα ξεχνάς ?.
    -...
    .-.
    Υ.Γ. Μιχάλη τον 2μίδη τον πότισες το αμίλητο νερό ? άρχισε σιγά-σιγά να μετανοεί ? ή βγαίνει πλέον με ψευδώνυμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος1/3/14, 4:59 μ.μ.

    Διάβασα το κείμενο του Μιχάλη και χάρηκα διότι μου θύμισε πολλά.
    Είμαι προσκυνητής του Αγίου Όρους από παλιά και γνωρίζω πολύ καλά τον Γέροντα αλλά και το έργο του.
    Το έχω δει σχεδόν σε όλη του την καθημερινή ζωή , που ξεκινά στίς 3 το πρωί , κάθε μέρα, και τελειώνει αργά το βράδυ.

    Πάντα πρόθυμος σε όλες τις εργασίες της μονής , από την Εκκλησία που, είναι και το κύριο μέλημα του, έως και τις ποιο ταπεινές , μια και είναι υπεύθυνος για όλη τη φροντίδα της Μονής.
    Γνώρισα την Μονή , όχι όπως την βλέπομαι σήμερα , αλλά ένα πραγματικό ερείπιο, και ένα μεγάλο βάρος είχε πέσει και στον π. Απολλώ.
    Όπως έγραψε και ο κ.Γιάννης , η ανάγκη τον έκανε να γίνει ραδιοερασιτέχνης και χωρίς να το καταλάβει βγήκε στον αέρα.
    Πολλές φορές μου έλεγε, πως αν σήμερα μου έλεγε κάποιος να γίνω ασυρματιστής δεν θα γινόμουν, διότι έχει περάσει πολλές πικρίες, και το βλέπομε και σήμερα εδώ.
    Ήταν χαρούμενος και έλαμπε το πρόσωπό του όταν συζητούσαμε για την βάπτιση της Ιταλίδας Καθηγήτριας του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου σήμερα Βερονίκης και του Γερμανού Γεωλόγου Μιχαήλ, που γνώρισαν την Ορθοδοξία με την επικοινωνία που είχαν μέσω ασυρμάτου.
    Μου έχει δείξει γράμματα Αμερικάνων ασυρματιστών που ζήτησαν μέσω αυτού την βοήθεια της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και πράγματι έγιναν θαύματα.
    Δεν θα ξεχάσω τον Larry που είχε καρκίνο στα οστά και ήταν στο τελευταίο στάδιο αλλά ζει ακόμα σήμερα , μετά από χρόνια, όπως και τον γιατρό Rick που μέσα στην οικογένεια του έχει πολλά θαύματα και ήρθε από το Michegan να ευχαριστήσει την Παναγία και να γνωρίσει τον π. Απολλώ.
    Όλος ο εξοπλισμός είναι προσφορά ραδιοερασιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνάντησα κάποιες φορές κάποιους ραδιοερασιτέχνες που του έφτιαχναν τις χαλασμένες κεραίες, για να μπορούν να τον ακούν .
    Αν με ρωτήσεις πότε μπορούσε να εκπέμπει , αυτό είναι ένα άλλο θέμα .
    Όταν οι άλλοι ξεκουράζονταν, αυτός θυσίαζε το χρόνο του να δίνει χαρά σε όλο τον κόσμο, κάποιες φορές στάθηκα δίπλα του να τον ακούω.
    Παρόλο που δεν γνωρίζει καλά ξένες γλώσσες απορούσα πως μπορούσε και συνεννοείτο με όλες τις φιλές του κόσμου. Μια μέρα τον άκουγα να μιλάει με ένα γιαπωνέζο ασυρματιστή και έκανα τον σταυρό μου ... Μού είπε " εμείς συνεννοηθήκαμε κατάλαβε αυτό που ήθελε να μου πει και πήρε την απάντηση ..."
    Φυσικά εμείς που τον έχομε γνωρίσει ξέρουμε την προσφορά του όχι μόνο στους ραδιοερασιτέχνες , αλλά και σε άλλους που ζητάν την βοήθεια του. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ και τον ευχαριστώ.
    Καλό θα είναι αντί να τον πετροβολάμε , ας κάναμε τον κόπο να τον γνωρίσομε από κοντά η γράφοντας του ένα γράμμα και να μας εξηγήσει τις απορίες μας για το αν προσεύχεται και γιατί χάνει το χρόνο του να" διασκεδάζει" με τον ασύρματο ...
    ¨Όσοι καλοπροαίρετοι θέλετε να γνωρίσετε τον γέροντα μπορείτε να δείτε και τα όσα έγραφε πριν χρόνια σε ένα διαδικτυακό περιοδικό www.5-9rerort.gr τεύχη 60 έως 110 επίσης μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο στο "sv2asp/a"
    http://www.qrz.com/db/SV2ASP
    https://www.youtube.com/wath?v=TJC4Y4bPhpg https://www.youtube.com/watch?v=_zY2Q9CGeSg https://www.youtube.com/watch?v=8zPTRVYkMyg https://www.youtube.com/watch?v=pWOcoXpML1A https://www.youtube.com/watch?v=D9KOGWOCLdw https://www.youtube.com/watch?v=zfzn4NaQ3QI
    Ευχαριστώ τις "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ " για την φιλοξενία και εύχομαι σε όλους καλή μετάνοια και καλή σαρακοστή.
    Κώστας Σουλιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι "αγειοτορολογικές" σελίδες στο διαδίκτυο είναι τόσες πολλές που αποδεικνύουν κατά τη γνώμη μου ότι το θέμα "πουλάει". Για αυτό και οποιαδήποτε αναφορά αναπαράγεται χωρίς λογική. Σχετικά με τις υποδείξεις να διαβάσουμε το διαδικτυακό 5-9 για να μάθουμε για τον Απολλώ και ειδικά τα τεύχη που έγραφε, να προσθέσω ότι τα εν λόγω άρθρα είχαν ξεσηκώσει αντιδράσεις στην ραδιοερασιτεχνική κοινότητα κατά πόσο είχαν θέση στο περιοδικό. Για την ιστορία αυτά τα άρθρα διακόπηκαν και το 5-9 σήμερα είναι ένα αμιγώς ραδιοερασιτεχνικό περιοδικό, η προσφορά του οποίου είναι αδιαμφισβήτιτη.
    Με πληροφόρησαν ότι στον παρόντα χώρο κάποιοι προβληματίζονται με το τι κάνω, τι ΘΑ κάνω, ή τι θέλουν αυτοί να κάνω. Τους υπενθυμίζω ότι όλα αυτά μπορούμε να τα συζητήσουμε στον χώρο μου ή μέσω mail. Πάντως όχι σε χώρους που "ανώνυμοι" προσπαθούν να καταξιωθούν με συνεχείς αναφορές σε γνωστά άτομα που αυτοδιαφημίζονται ότι θεραπεύουν όλες τις ανίατες ασθένειες (πλην της ματαιοδοξίας!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/3/14, 6:55 μ.μ.

    Ερώτημα απλό σε όλους εσάς τους "έξυπνους" ραδιοερασιτέχνες που έχετε "ξεσηκώσει" αντιδράσεις για επειδή κάποιος μη λαϊκός "διασκεδάζει" σας και εσάς; . Τί έχετε προσφέρει στην κοινωνία με τα πανάκριβα όπως λέτε μηχανήματά σας και γίνατε κριτές ενός ανθρώπου που αν μη τι άλλο "δοκιμάζεται" καθημερινά; γιατί τόση κακία τέτοιες ημέρες;
    Καλή Σαρακοστή και να αξιωθούμε και καλή Ανάσταση
    Κων .Μ.Καλμαντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος5/4/14, 9:51 μ.μ.

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε

    μην περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος επί της ουσίας από αυτούς τους "έξυπνους κριτές των πάντων " οι περισσότεροι είναι μικρόψυχοι όλο παχιά λόγια και φούμαρα κατηγορίες και συκοφαντίες είναι ας τα βρούν πρώτα με τους εαυτούς τους και μεταξύ τους που τσακώνονται ωσάν τα κοκόρια και τα σχολιαρόπαιδα και μετά βλέπουμε ...
    Καλή Ανάσταση
    Καλό Πάσχα
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/4/16, 12:55 π.μ.

    Πέρα απο τα πανάκριβα μηχανήματα σας / μας, πρέπει να προμηθευτούμε κανένα καθρέπτη.....! Επίσης να ξαναδιαβασετε το βιβλίο δεοντολογίας του ραδιοερασιτεχνη.... οπου σε πολλά ταγαρια θα λύσει απορίες.... και ίσως καταλάβουν την χρησιμοτητα νόμιμου πομποδέκτη στο Άγιο όρος.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή