Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

3619 - Στο Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα 100 χρόνια από την έκδοση του Ιερού Ψηφίσματος της Ιεράς Κοινότητας για την ενσωμάτωση της Αθωνικής μοναστικής πολιτείας στο ελληνικό κράτοςΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει την έκτη προσκυνηματική του επίσκεψη – ως Πατριάρχης - στο Άγιον Όρος από 15 – 18 Οκτωβρίου (2 – 5/10/2013). 
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον περασμένο Φεβρουάριο να προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων για την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας στον Εθνικό κορμό που θα τελεστούν κατά την Αγιορείτικη Τάξη και παράδοση στις Καρυές και τον ιστορικό ναό του Πρωτάτου. 
Υπενθυμίζεται ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έκδοση του Ιερού Ψηφίσματος της Ιεράς Κοινότητας για την ενσωμάτωση της Αθωνικής μοναστικής πολιτείας στο ελληνικό κράτος.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψη του αυτή στο Περιβόλι της Παναγίας θα συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιος, ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός, ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Μάξιμος, ο Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Ανδρέας και ο Μέγας Ιεροκήρυξ Βησσαρίων.

3618 - Το μήνυμα του Άθω, πριν 39 χρόνια, με αφορμή την τότε Εθνική κρίση


3617 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο ΌροςΑπόψε τελείται Αγρυπνία σε όλα τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους για την αυριανή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14/27 Σεπτεμβρίου).
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου.

3616 - Φωτογραφίες από την τελευταία επίσκεψη στο Άγιο Όρος

Οι φωτογραφίες είναι από την τελευταία μου επίσκεψη στο Άγιο Όρος
20-23 Σεπτεμβρίου 2013