Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

3615 - Ποινές για τον ξυλοδαρμό στο Κονάκι της Ι.Μ ΕσφιγμένουΠοινές φυλάκισης, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε τρεις μοναχούς της Ι.Μ Εσφιγμένου για τον ξυλοδαρμό δύο μοναχών της νέας αδελφότητας, στις Καρυές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου:
Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης κατεδίκασε τελεσίδικα τους καταληψίες του Κονακίου της Μονής μας (Ι.Μ. Εσφιγμένου) για τις βαρειές σωματικές βλάβες που είχαν προκαλέσει σε μέλη της διοίκησης της Μονής αλλά και για τα όπλα που είχαν και χρησιμοποίησαν.
Αυτή είναι η 28η περίπτωση απόφασης/πράξης στη μακρά σειρά που σχηματίστηκε μέχρι σήμερα σε βάρος της κατάληψης.
Δεν θα διερωτηθούμε αν η Πολιτεία θα συναισθανθεί έστω τώρα το πρόβλημα. Το ερώτημα τίθεται από μόνο του.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, δηλ. η ρίψη μολότωφ από τους καταληψίες κατά αστυνομικών και δικαστικού επιμελητή και η παρά ταύτα εντυπωσιακή αδράνεια του κράτους αλλά και κάποια δημοσιεύματα, έδειξαν ένα πράγμα: ότι υπάρχει ένα παρακράτος που εμποδίζει το κράτος.
Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου διαβεβαιώνει ότι δεν πτοείται από το παρακράτος, αλλά αντιθέτως ενδυναμούται.
Κάποια στιγμή το κράτος θα αποδειχθεί ισχυρότερο. Άλλωστε η αναφορά μας είναι στο Θεό και την Παναγία. Από εκεί αντλούμε υπομονή και κουράγιο.

3614 - Το Άγιον Όρος μέσα από το φακό του Γιώργου Μουσικίδη, από απόψε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σχετικό:

3613 - Video από την πανήγυρη του Ι. Κελλιού ΜαρουδάΤο video, που ακολουθεί, δεν διεκδικεί ποιοτικές δάφνες ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο. Απλά καταγράφει κάποιες στιγμές από την πανήγυρη του Ι. Κελλιού Μαρουδά που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα που στο Άγιο Όρος εορτάζεται η Γέννηση της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου). Περιλαμβάνει αποσπάσματα από την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το Κτιτορικό Μνημόσυνο και την Κτιτορική Τράπεζα. Αξίζει να δείτε στο 13.27 τον Μοναχό Νικόδημο, Γέροντα του Ιερού Χιλιανδαρινού Κελλιού Τυπικαριό, να απαγγέλει το Σύμβολο της Πίστεως στα Σλαβονικά.