Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

3365 - Απάντηση σε ενστάσεις αναγνωστώνΕπειδή κάποιοι αναγνώστες του blog μου έστειλαν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μήνυμα με την παρατήρηση πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύω στην ανάρτηση 3363 είναι από την Ι. Σκήτη του Προφήτη Ηλία, ένας δε από την Ι. Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, δημοσιεύω τα τρία Εικονοστάσια (τέμπλο) των Ναών τα οποία πράγματι ομοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Ειδικά αυτά των Παλιομονάστηρου και της Ι. Σκήτης του Προφήτη Ηλία στα οποία αναφέρονται οι περισσότεροι φίλοι. 
ΙΕΡΟ ΚΕΛΛΙ ΠΑΛΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ:

ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ:

ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ:

3364 - Ενθύμιον Αγίου Όρους3363 - Άραγε τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι για τον εορτασμό της χιλιετούς παρουσίας τους στο Άγιο Όρος;Ένα μικρό δείγμα της προετοιμασίας των Ρώσων για τον εντυπωσιακό εορτασμό, το 2016, της χιλιετούς παρουσίας τους στο Άγιο Όρος, αποτελεί η σύγκριση των φωτογραφιών που ακολουθεί.
Οι φωτογραφίες είναι από το Ιερό Κελλί Παλαιομονάστηρο, την παλιά Μονή Θεσσαλονικέως, τον δεύτερο σταθμό των Ρώσων στο Άγιο Όρος, μετά την Ι. Σκήτη Βογορόδιτσα, πριν καταλήξουν στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος.
Φαίνεται η Εκκλησία του Κελλιού, σε φωτογραφίες του 2010 (http://father-ingwar.livejournal.com/155728.html), η οποία είχε ανακαινισθεί τα τελευταία χρόνια, αφού το Κελλί ήταν πλήρως εγκαταλελειμμένο.

Στη συνέχεια, η ίδια Εκκλησία κατά την πρόσφατη επίσκεψη εκεί (Ιούνιος 2013) του Πατριάρχη Μόσχας.


Άραγε τι περισσότερο θα ήθελε ο Άγιος Παντελεήμονας για τον Οίκο του σ’ ένα Αγιορειτικό Κελλί, πέραν του μέχρι τώρα πολυτελέστατου Ναού, όπως δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες; 

3362 - Όσιοι Διονύσιος ο Ρήτωρ και ΜητροφάνηςΑγιορείτες Άγιοι
Μνήμη 9 ΙουλίουΧθες το απόγευμα, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Άνω Λιοσίων όπου τα τελευταία χρόνια τιμάται η Μνήμη των Αγίων. Παρών και ο Γέροντας της συνοδίας των Γερασιμαίων, Μοναχός Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης. Ως γνωστόν το σπήλαιο των Οσίων Πατέρων βρίσκεται στην Μικρά Αγία Άννα, στη συνοδία των Γερασιμαίων.

Ευχαριστώ Τριαντάφυλλε
Δείτε φωτογραφίες από το Σπήλαιο των Αγίων Πατέρων