Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

3084 - O Στράτος Τζώρτζογλου, το Άγιον Όρος και η… ΚαμπάλαΤον Στράτο Τζώρτζογλου τον γνώρισα σε μια από τις προσκυνηματικές μου επισκέψεις στο Άγιο Όρος, αρχές της περασμένης δεκαετίας. Σήμερα μίλησα μαζί του για τις ευχές του Πάσχα και τον πέτυχα καθ’ οδόν προς την Αθήνα, επιστρέφοντας από το Άγιον Όρος. Θα ήθελα να αναφερθώ στα σχόλια περί Καμπάλας πως δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε. Ο άνθρωπος απλά, όπως μου είπε, εξομολογείται άρα έχει πνευματικό. Άρα ο πνευματικός του ξέρει καλύτερα από εμάς.
.......Το Πάσχα μετέλαβε. Ακολούθησε το βαρύ πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος. Και που; Στην έρημο του Αγίου Όρους. Στον αγαπημένο του Γέροντα Σπυρίδωνα και τα πραγματικά του αδέλφια (όπως αυτός μου αποκάλεσε).
.......Ότι κάνανε οι πατέρες ακολουθούσε και αυτός.  Όλα αυτά τα κάνει για τον εαυτό του. Για κανέναν άλλο. Πήγε στο Άγιον Όρος πραγματικά για τον εαυτό του. Δεν ενοχλεί δεν πειράζει κανέναν. Οπότε ας τον αφήσουμε να πηγαίνει όπως όλες οι άλλες χιλιάδες άνθρωποι στον Άγιο αυτό Τόπο να προσεύχεται με τον δικό του τρόπο.
.......Διέκρινα μια πικρία στα λεγόμενά του, για την εμμονή ορισμένων να αναμοχλεύουν ένα θέμα που στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ, που συνεχώς ο ίδιος το διαψεύδει και γι αυτό έγραψα αυτές τις γραμμές. Αύριο, Τρίτη, για μια φορά ακόμη ο ίδιος θα μιλήσει, προσκεκλημένος, στο δελτίο του ΣΚΑΙ για αυτό το θέμα.
.......Χριστός Ανέστη.

3083 - Έσβησε η φωτιά στη χωματερή κοντά στο ΧιλιανδάριΠυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Άγιο Όρος. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη χωματερή που βρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ. Στο σημείο επενέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Πολύγυρο, την Ιερισσό και από το πυροσβεστικό κλιμάκιο των Καρυών.

3082 - Σήμερα στις Καρυές γιορτάζουν οι Κελλιώτες