Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

2928 - Συμβουλή του Γέροντα Παΐσιου στον Γέροντα Κλεόπα ΙλίεΟ π. Κλεόπας το 1977 είχε πάει στο Άγιο Όρος να προσκυνήσει. Πήγε σε πολλά μοναστήρια και όταν έφθασαν στο γέροντα Παΐσιο, ο π Κλεόπας του ζήτησε μια συμβουλή:
«Πατέρα Παΐσιε θα ήθελα να παραμείνω στο Άγιο Όρος, εσείς τι συμβουλή μου δίνετε;»
Ο γέροντας Παΐσιος είχε το διορατικό χάρισμα και του είπε: «Πατέρα Κλεόπα αν μείνεις στο Άγιο ¨Όρος θα είσαι ένα λουλούδι που θα προστεθεί στα άλλα πνευματικά λουλούδια του Αγίου Όρους. Αλλά αν θα πας στη Ρουμανία –και αυτό να κάνεις, να πας –θα θεωρείσαι ένας απόστολος!» 
Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Και τότε ο π Κλεόπας υπάκουσε, βλέποντας πως αυτός ο λόγος βγήκε από το στόμα του Θεού, αν και είχε μεγάλη αγάπη για το Άγιο Όρος και την Παναγία…
Αντιγραφή: http://vatopaidi.wordpress.com

Σχετικά:

2927 - Απόφοιτος της Αθωνιάδος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στην ΑυστραλίαΤελέσθηκε τήν Κυριακή 17η Μαρτίου στην Ενορία Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και Αγίας Βαρβάρας St. Albans, Βικτωρίας, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Π. Γεωργίου Φράγκου.
.......Την Χειροτονία του Π. Γεωργίου Φράγκου, ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού πλαισιούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου Π. Συνεσίου Φράγκου, και του Πρεσβυτέρου Π. Δημοσθένη Νικολάου.
.......Ο νέος Διάκονος είναι συντάκτης της ιστοσελίδας http://holymountain-agionoros.blogspot.com.au/, και διορίστηκε στήν Ενορία της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, Δυτικά της Μελβούρνης που είναι υπο οικοδόμηση.
 Κωνσταντίνος Παπαιωάννου
 .......Ο υπό κατασκευή Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου στη Μελβούρνη:

Σχετικό: