Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

2792 - Γέροντας Παΐσιος: Πάντα να λέτε «αν θέλη ο Θεός»Και πάντα για καθετί που σκέφτεσθε να κάνετε, να λέτε «αν θέλη ο Θεός» μην πάθετε κι εσείς ό,τι έπαθε κάποιος μια φορά. Είχε αποφασίσει να πάη στο αμπέλι του για δουλειά. «Αύριο πρωί-πρωί, λέει στην γυναίκα του, θα πάω στο αμπέλι». «Αν θέλη ο Θεός, θα πας» του λέει εκείνη. «Θέλει - δεν θέλει ο Θεός, λέει εκείνος, εγώ θα πάω». Την άλλη μέρα ξεκίνησε νύχτα. Στον δρόμο εν τω μεταξύ πιάνει τέτοιος κατακλυσμός, που αναγκάσθηκε να γυρίσει πίσω. Δεν είχε φέξει ακόμη. Χτυπάει την πόρτα. «Ποιος είναι;», ρωτάει η γυναίκα του. «Αν θέλει ο Θεός, λέει εκείνος, ο άνδρας σου είμαι»

2791 - Νέα προσφορά αγάπης της Ιεράς Μονής ΒατοπαιδίουΗ Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους προσέφερε ποσότητα χιλίων κατεψυγμένων κοτόπουλων της εταιρείας ΠΙΝΔΟΣ προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Τo Κελάρι της Αγάπης», προκειμένου να διανεμηθούν προς τους ενδεείς συνανθρώπους μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με επιστολή του εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. ΕΦΡΑΙΜ νια την προσφορά αγάπης προς τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.Σχετικά:

2790 - Αυστραλία: «Θέλουμε πάρα πολύ να φιλοξενήσουμε μια έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους»


Η πολιτεία της Βικτόριας και η Ελλάδα θα αρχίσουν συζητήσεις για την «επικαιροποίηση» του μνημονίου που είχαν υπογράψει, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.
.......Την πρόταση έκανε ο πολιτειακός ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας, Νίκος Κότσιρας, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνο Τσιάρα.
.......Ο κ. Τσιάρας αποδέχθηκε την πρόταση του ομογενή υπουργού. Επίσης, συμφώνησε μαζί του να εξεταστεί το ενδεχόμενο όπως η Βικτόρια φιλοξενήσει έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους.
.......«Θέλουμε πάρα πολύ να φιλοξενήσουμε μια έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους. Αν συμφωνήσει η Ελλάδα και στείλει μια αξιόλογη έκθεση θα θέλαμε αυτή να γίνει στο Μουσείο της Βικτόριας» είπε ο κ. Κότσιρας.
.......Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε όπως η Ελλάδα, μέσω των αρμοδίων φορέων, θα εξετάσει την αυστραλιανή πρόταση.
.......Ο υφυπουργός Εξωτερικών, κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη συναντήθηκε με τον αρχηγό της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Ντανιέλ 'Αντριους και την ομογενή σκιώδη υπουργό, Τζένη Μικάκου, ενώ είχε πολυάριθμες επαφές με μέλη της ομογένειας.
.......Από σήμερα βρίσκεται στην Αδελαΐδα, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία.

2789 - Η ζωή του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς (†5 Μαρτίου 1956) video


.

Σχετικά:

2788 - Aγιος Νικόλαος, επίσκοπος Αχρίδος και Ζίτσης (†1956)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 5 Μαρτίου