Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

2763 - Φωτογραφίες από το κελί και τον τάφο του γέροντα Εφραίμ του ΚατουνακιώτηΟι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του αδελφού Κωνσταντίνου συνεργάτη των Αναβάσεων. Τον οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση τους

2762 - Είπε ο Γέροντας ΠαΐσιοςΕκείνοι που εργάζονται με τον Χριστό αλλά με υπερηφάνεια, μουρνταρεύουν (βρωμίζουν) τις αρετές τους, όπως μουρνταρεύονται τα τηγανητά αυγά, όταν πέσει λίγη κουτσουλιά, που είναι για πέταμα μαζί με το τηγάνι. 
Αντιγραφή: http://vatopaidi.wordpress.com

2761 - Επιστολή του παπα Εφραίμ Κατουνακιώτη στο Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη (Δικαίο Ι. Σκήτης Αγ. Ανδρέα) (1992)

πηγή:

2760 - Οι σκέψεις μας είναι καταστάλαγμα από βιώματα πολλών ετών


Οι σκέψεις μας είναι καταστάλαγμα από βιώματα πολλών ετών. Τα ελέη του Θεού εκχύθηκαν επάνω μου χωρίς μέτρο. Και αν δεν με χειραγωγούσε ο Κύριος, ως Καλός  Ποιμένας, με τη χάρη Του, οι εχθροί μου θα με κατάπιναν.
Γράφω για το έλεος του Κυρίου· και είναι φυσικό για μένα να γράφω, γιατί η ψυχή μου γνωρίζει τον Κύριο με το Άγιο Πνεύμα και γνωρίζει πόσο πολύ αγαπά Αυτός τον άνθρωπο. Το πλήθος της αγάπης και της πραότητάς Του δεν θα θυμηθεί τις αμαρτίες μας.
Το πνεύμα μου επιθυμεί ακόρεστα ή να προσεύχεται ή να γράφει ή να μιλά για τον Θεό, ενώ για τα κοσμικά πράγματα η ψυχή μου δεν θέλει ούτε να ακούει.
 Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

2759 - Σαν σήμερα, το 1998, κοιμήθηκε ο Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης
Εφραίμ ιερομόναχος Κατουνακιώτης (1912-1998)
(Φωτογραφία: Douglas Little, γύρω στα 1980)