Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

2730 - Επιστρέφει την Παρασκευή στο Πρωτάτο η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Άξιόν ΕστινΣτις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής θα μεταφερθεί εν πομπή η εφέστιος ιερά Εικόνα της Παναγίας του Άξιόν Εστίν από τον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου ο οποίος αποδίδεται σε λειτουργική χρήση μετά το πέρας των εργασιών απομάκρυνσης των βαρέων ικριωμάτων.


Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία με ιερατικό συλλείτουργο, επί τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους (10/23 Φεβρουαρίου).  

2729 - Άριστο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στην Ιερά Κοινότητα και την Ελληνική Πολιτεία.


Συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και την Προώθηση της Προστασίας Αγίου Όρους και λοιπών ζητημάτων Αθωνικής Πολιτείας»
υπό την προεδρία ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα (20.02.2013)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, προήδρευσε στη συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και την Προώθηση της Προστασίας Αγίου Όρους και λοιπών ζητημάτων Αθωνικής Πολιτείας», η οποία αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στην Ιερά Κοινότητα και την Ελληνική Πολιτεία.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο Υφυπουργός ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο διοικητής Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου και μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

2728 - Η Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα σε γραμματόσημα.......Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν προγραμματίσει για το 2013, πέραν της κατ’ έτος αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων της αφιερωμένης στο Άγιο Όρος (εδώ) και μια αναμνηστική σειρά αφιερωμένη στα Ιστορικά Γεγονότα του 1913, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα (θα κυκλοφορήσει την 3η Οκτωβρίου 2013).


......Σχετικές αναρτήσεις, με τα διαδραματισθέντα γεγονότα, μέχρι την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στον Εθνικό Κορμό: