Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

2609 - Παρουσία Αγιορειτών η κοπή βασιλόπιτας φίλων του Αγίου ΌρουςΤην βασιλόπιτα έκοψε σήμερα το απόγευμα ο σύλλογος προσκυνητών Αγίου Όρους "Παναγία η Πορταϊτισσα" στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού της Αγίας Άννης στην Κατερίνη.
.......Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν ο Ιερομόναχος πάτερ Αντύπας από το Ιβηρίτικο Κελί της Αγίας Άννης Αγίου Όρους, ο Αρχ. Διονύσιος και οι ιερείς του Ιερού Ναού της Αγίας Άννης Κατερίνης. 

2608 - Η Παναγία η Γοργοϋπήκοος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στις Αρχαίες ΚλεωνέςΤην Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, της Ι. Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στις 5.30 το απόγευμα  θα υποδεχθούν οι Αρχαίες Κλεωνές.

2607 - Προηγούμενος π. Βασίλειος Ιβηρίτης, περί αγάπηςἌν δέν ἀγαπᾶς, στενεύει ὁ χῶρος σου καί λιγοστεύει ὁ χρόνος σου...
......Ἐκείνος πού ἀγαπᾶ, δουλεύει καί ζῇ γιά τόν ἄλλο. Όταν ἔρθει ἡ ὥρα ἡ τελική θά τοῦ γίνει ἡ ῤώτηση: Αὐτά πού ἐτοίμασες σέ ποιόν μένουν;
......Ἡ ἀπάντηση εἶναι ἔτοιμη:
Ὅλα ἀνήκουν στόν ἀληθινό καί ἀκριβό ἑαυτό μου, πού εἶναι ὅλοι οἱ ἄλλοι.  
(Προηγούμενος π. Βασίλειος Ἰβηρίτης)

2606 - Νέο θαύμα της Παναγίας στο Άγιον Όρος! Τι είπε ο Πρωτεπιστάτης π. Μάξιμος Ιβηρίτης (video)Ούτε ο καιρός αλλά ούτε και το κλείσιμο του δρόμου εμπόδισε τους προσκυνητές να συνεορτάσουν με τους Μοναχούς του Αγίου Όρους και ιδιαίτερα της Ιεράς Μονής Ιβήρων τα Άγια Θεοφάνεια.
.......Χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Αμαρουσίου Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κυρίλλου πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και σε ιδανικό πνευματικό περιβάλλον η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, κατά την οποία μοναχοί και προσκυνητές βίωσαν ένα από τα πολλά θαύματα της Παναγίας.
.......Στον κυρίως Ναό της Μονής των Ιβήρων κατά την διάρκεια της λειτουργίας, το αργυρό καντήλι που βρίσκεται στη Μονή και ζυγίζει στα 3,5 κιλά περίπου, κινήθηκε και αυτό σύμφωνα με την παράδοση, αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός.
.......Το καντήλι αυτό σύμφωνα με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη αναστέλλει τον νόμο της βαρύτητας και κινείται σε τριών ειδών κινήσεις.
.......Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, αφού πιστεύεται πως η Παναγιά είναι στο ναό και συμπανηγυρίζει με τους προσκυνητές, ενώ αντιθέτως όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.
.......“Η Παναγία με τον τρόπο αυτό φανερώνει την παρουσία της και ενισχύει την πίστη του ανθρώπου, όταν μάλιστα η πίστη του κλονίζεται είτε από την αβεβαιότητα και την απιστία την οποία εισαγάγει πολλές φορές ο πειρασμός” αναφέρει ο Γέρων Μάξιμος.
.......Δεν είναι δε λίγοι αυτοί, πέραν από τους μοναχούς και τον Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη που έχουν δει με τα μάτια τους τα μηνύματα που στέλνει η Παναγία.
.......Το θαύμα και το αργυρό καντήλι απασχόλησαν έντονα τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους ο οποίος ερεύνησε μάλιστα τα αρχεία της Μονής για να μπορέσει να μάθει την ιστορία αυτή του θαυματουργού καντηλιού.
.......Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Μάξιμος Ιβηρίτης μίλησε στον “ΑΧΕΛΩΟ” για την ιστορία του καντηλιού αλλά και το μήνυμα που έστειλε η Παναγία.

 .