Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

2780 - Μια μοναδική φωτογραφία Λαυριωτών Γερόντων



Η φωτογραφία κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου GRIEKS DAGBOEK, του Pieter Masmeijer στο οποίο γίνεται μια ημερολογιακή καταγραφή των εντυπώσεων του συγγραφέα από τα ταξίδια του στο Άγιο Όρος από το 1987 και μετά. Κυκλοφορεί στην Ολλανδία και η πρώτη του έκδοση εξαντλήθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγαπητού φίλου Βασίλη:




6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/3/13, 12:25 μ.μ.

    κριμα λοιπουν τετοιοι ανθρωποι και απο το αγιον ορος αλλα και απ την κοινωνια γενικοτερα!τον γνωρισα τον πατερ παισιο οταν ημουνα μικρος και ακομα θυμαμαι το χαδι του και τα τρυφερα του λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν είναι βέβαιο ότι είναι ο Γ. Παΐσιος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/3/13, 1:15 μ.μ.

    οι πατερες ειναι μοναχοι τησ μεγιστης λαυρας στη μεση ο γεροντας ησαιας με ενα μοναχο της μονησ και ο δεξια στη φωτο απο το κελι διπλα στου κυρ ησαια....προσοχη στις φωτογραφιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/3/13, 2:34 μ.μ.

    Κανείς απο τους πατέρες δεν είναι ο Γέροντας Παίσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομολογώ το λάθος μου και ζητώ συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/3/13, 9:02 μ.μ.

    Στη φωτογραφία αυτή, ο μοναχός που κάθεται δεξιά είναι ο πάτερ Ησαϊας, γέροντας του Ιερού Κελλίου Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου [8/21 Σεπτεμβρίου], το οποίο ανήκει στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας και βρίσκεται στην περιοχή Μορφονού, ακριβώς στο μέσον της απόστασης μεταξύ των Ι.Μ. Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας. Ο πράος - καλοσυνάτος Γέροντας έχει ως εργόχειρο την κατασκευή ξύλινων σφραγίδων για τα πρόσφορα, ενώ το κελλί φημίζεται ιδιαίτερα για την εκπληκτική θέα του προς τη θάλασσα.
    Θεσβίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή