Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

2360 - Γιατί αγνοεί ο Αρκτούρος την ύπαρξη καφέ αρκούδας στο Άγιο Όρος;Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Αρκτούρος δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για τις καφέ αρκούδες του Αγίου Όρους. Αν αγνοεί το γεγονός της ύπαρξής τους τότε νομίζουμε δεν έχει λόγο ύπαρξης ο ίδιος σαν οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής.
.......Διαβάστε μερικές από τις πηγές μας που "τεκμηριώνουν" τα παραπάνω (το 99% είναι σημερινές)


2359 - Υπουργείο Εξωτερικών: Άριστο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στην Ιερά Κοινότητα και την Ελληνική Πολιτεία.Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2012

Η σημερινή συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και την Προώθηση της Προστασίας Αγίου Όρους και λοιπών ζητημάτων Αθωνικής Πολιτείας» αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στην Ιερά Κοινότητα και την Ελληνική Πολιτεία.


2358 - Τα μπέρδεψε ο ΠούτινΡωσία: Επικρίσεις προς Πούτιν για τη σύγκριση του λειψάνου του Λένιν με εκείνα στο Άγιο Όρος
Μη κυβερνητική οργάνωση επικρίνει τον πρόεδρο Πούτιν για τη σύγκριση του λειψάνου του Λένιν με εκείνα στις μονές του Αγίου Όρους
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικρίθηκε έντονα σήμερα από την οργάνωση Memorial διότι χθες προέβη σε μία σύγκριση του λειψάνου του αρχηγού της σοβιετικής επανάστασης Βλαντιμίρ Λένιν, που φυλάσσεται από το 1924 σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με τα λείψανα των αγίων στις μονές του Αγίου Όρους.
Σε χθεσινή του συνάντηση με υποστηρικτές του, κατά την οποία ο πρόεδρος ελεεινολόγησε την έλλειψη αξιακών προτύπων μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του μαυσωλείου του Λένιν.
«Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μαυσωλείο δεν ανταποκρίνεται στην παράδοση. Τι δεν ανταποκρίνεται στην παράδοση; Ελάτε στο Μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο, ή κοιτάξτε τι υπάρχει στη Μονή του Πεσκόφ στο Άγιο Όρος. Εκεί υπάρχουν τα λείψανα των ανθρώπων που αγίασαν», δήλωσε ο Πούτιν.
Η ΜΚΟ Memorial, που ιδρύθηκε με σκοπό τη διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων των σοβιετικών κατατρεγμών, αντέδρασε έντονα σήμερα.
«Πρόκειται για μία εντελώς αβάσιμη σύγκριση», υπογράμμισε ο Γιαν Ρατσίνσκι, ένας από τους επικεφαλής της οργάνωσης, η οποία από πολλών ετών διεκδικεί την απομάκρυνση του λειψάνου του Λένιν από την Κόκκινη Πλατεία.
«Εάν κάποιος έχει ανάγκη από τα λείψανα αυτά, μπορεί κάλλιστα να οικοδομήσει μία 'κομμουνιστική εκκλησία' κάπου αλλού. Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας δεν είναι ο ενδεικνυόμενος τόπος για ένα κοιμητήριο», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το θέμα της εκταφής της σορού του 'πατέρα της μπολσεβίκικης επανάστασης' αποτελεί ένα από τα πλέον διαρκή ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του σοβιετικού παρελθόντος της χώρας από την ημέρα της πτώσης της ΕΣΣΔ το 1991.
Πηγή: ΑΜΠΕ