Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

2200 - Νέο βιβλίο με ομιλίες του Γέροντα Εφραίμ ΒατοπαιδινούΚυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, με τίτλο «Αθωνική Παρουσία». Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει συλλογή ομιλιών που έγιναν σε διάφορες εκδηλώσεις που προσκλήθηκε ο Γέροντας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Όπως  αναφέρει και στον Πρόλογο του  βιβλίου ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος «όπως ο άρτος είναι απαραίτητος για να ζήσει ο άνθρωπος έτσι και ο λόγος του Θεού είναι προϋπόθεση για να ζήσει ο άνθρωπος ως άνθρωπος, ως πρόσωπο πλασμένο κατ᾽ εικόνα Θεού».
Αυτός ο λόγος του Θεού προσφέρεται από τον Γέροντα Εφραίμ ως μία Αθωνική παρουσία σήμερα στον κόσμο που έχει αποπροσανατολιστεί από τον προορισμό του, που ζει τον παραλογισμό και την αποστασία από τον Θεό.

Διαστάσεις: 14 εκ. x21 εκ.
Σελίδες: 367
Περιεχόμενα
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και οικογένεια
Ομιλία για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και μοναχισμός
Θεία Χάρις και ανθρώπινη θέληση
Ο σκοπός των θλίψεων
Προσφώνηση κατά την υποδοχή της Τιμίας  Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Οι Τρεις Ιεράρχες ως θεμελιώτες της Θεανθρώπινης Παιδείας
Πνευματική καρδία και η τέχνη της αγάπης
Ψυχική αρμονία – Η εμπειρία της ειρήνης
Ορθόδοξη Χριστιανικη πορεία στην σημερινή οικογένεια
Πνευματικά κειμήλια και πνευματικές οάσεις
Ομιλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου
Ομιλία στο χωριό Λειβάδια
 Διάθεση του βιβλίου:
Ἐκδόσεις Σταμούλης ΑΕ Ἀβέρωφ 2 104 33 ΑΘΗΝΑΙ
τηλ.: 210-5238305   e-mail:info@stamoulis.gr
Εικονία ΕΠΕ Ἀγνώστου Στρατιώτου 26 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
τηλ.: 2310-257609   e-mail: info@ixnk.gr
Αγιορείτικες εκδόσεις «Ο Άθως» Γρηγορίου Αυξεντίου 39 Μέγαρο Κάριδερς κατ. 3 6021 Λάρνακα, ΚΥΠΡΟΣ τηλ.: 24-626256 e-mail: athos@cytanet.com.cy
Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου 630 86 Καρυές Άγιον Όρος
e-mail:monastery@vatopedi.gr

2199 - Μεγάλο αφιέρωμα, της σημερινής εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Αγίου Όρους…Οι Αγιορείτες παρακολουθούν άγρυπνα τις πολιτικές εξελίξεις μέσω του Τύπου, καθώς τα μοναστήρια και η Ιερά Κοινότητα γράφονται συνδρομητές σε εφημερίδες κυρίως της Θεσσαλονίκης. «Ο Κύριος Βελίδης (σ.σ. ο Κωνσταντίνος ή ο αδελφός του Γεώργιος;), συντάκτης της (εφημερίδος) Μακεδονίας, ευρίσκεται εισέτι ενταύθα (σ.σ. στις Καρυές), όστις θα αρχίση να στέλλη το φύλλον διά την Μονήν, παρεκάλεσε και εμέ ιδιαιτέρως και τον είπον ότι η Μονή πιστεύω να το δεχθή, και ευαρεστηθήτε να αποστέλλετε την συνδρομήν...». (7 Ιανουαρίου 1913, ραβάσιον Συνεσίου Παντοκρατορινού)…

Για να διαβάσετε το αφιέρωμα σε μορφή pdf πατήστε εδώ

2198 - Αναχώρησε από το Άγιο Όρος ο Πρόεδρος της Σερβίας (φωτο)Πριν από λίγο αναχώρησε από το Άγιο Όρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, με προορισμό την Κέρκυρα.
Η φωτογραφία είναι στη Γιοβάνιτσα, τον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου, λίγο πριν επιβιβασθεί στο ταχύπλοο σκάφος.