Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

2102 - Παρατείνεται μέχρι 3 Νοεμβρίου η παραμονή της Ι. Εικόνας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου
Ἐπειδὴ τὸ πλῆθος τῶν προσκυνητῶν τῆς ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ καθημερινῶς αὐξάνεται ἐν ὄψει τῆς ἐπανόδου της στὸ Άγιον Ὄρος,Ἐπιτροπὴ  τοῦ προσκυνήματος ἀπεφάσισε τὴν παράταση τῆς παραμονῆς της στὸν ἱερὸ Ναὸ τοῦ ἁγίου Δημητρίου μέχρι τὸ Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, μὲ ὥρα ἀναχωρήσεώς της τὴν 11η πρωϊνή.

2101 - Στο Χιλιανδαρινό περίπτερο ο Σέρβος ΠατριάρχηςΟ Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου στην 57η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι.
Ιδιαίτερα στράφηκε η προσοχή του στην πρόσφατη έκδοση της Μονής Το όνομα του Θεού στη Ρωσική Θεολογία του Κ' αιώνα, του Ιερομονάχου Δοσιθέου Χιλιανδαρινού (φωτ.).

2100 - Ο π. Γεώργιος Χρυσοστόμου μιλά για τον μακάριο Γέροντα Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη (μέρος α´)Ο π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας και καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία μιλά για τον μακάριο Γέροντα Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη (+1991), Υμνογράφο της Μ.τ.Χ.Ε. 

VIDEO PLAYER by video streaming
-->


2099 - Video από τη Λιτανεία των Ιερών Εικόνων Άξιον Εστί και Αγίου Δημητρίου

2098 - Συμβαίνει τώρα. Η Λιτανεία της Ι. Εικόνας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ (video)

Λιτανεία, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείτε αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας «Αξιον Εστί» και των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, θα περάσει από τις οδούς  Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ι. Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος, Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου, Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου, καθώς και σε όλο το μήκος των οδών Πελοποννήσου και Σελεύκου. 

. .


Κι ένα video από