Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

1790 - Παναγία Πορταΐτισσα (video 27/8/2011)

IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 27/08/2011.
ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ 
ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ 
ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ

1789 - Tο 666 δεν είναι το κύριο μήνυμα του Γέροντα Παΐσιου

...Έρχονται άλλοι στο Άγιον Όρος για να βρουν προφήτες, μελλοντολόγους και τρέχα γύρευε. Τα βλέπουν οι ταλαίπωροι στις τηλεοράσεις και το ιντερνέτ και έρχονται να τα επιβεβαιώσουν από πρώτο χέρι, και γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης με την τρομοκρατία που δέχονται. Εκμεταλλεύονται ακόμη και τα λόγια και τα γραπτά του συγχωρεμένου, του Γέροντα Παΐσιου.
Ο γέροντας, όπως τον γνωρίσαμε, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ειρήνη, αγάπη και καλοσύνη. Πήγαινες κοντά του και γαλήνευε η ψυχή σου, σου ‘δινε ελπίδα, χαρά για ζωή. Σήμερα μοιράζονται εκατοντάδες φωτοτυπίες από ένα χειρόγραφό του για τον αντίχριστο και το 666, λες κι αυτό είναι το κύριο μήνυμα του γέροντα.
Είχε αγωνία για τα τεκτενόμενα. Του μετέφρασε κάποιος ένα φυλλάδιο από τα πολλά προτεσταντικά που κυκλοφορούσαν στα εγγλέζικα στην Αμερική και το πήρε στα ζεστά. Όλα αυτά είχαν ήδη ατονήσει τότε στην Αμερική και του το είπαμε, γιατί τα είχαμε διαβάσει αρκετά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το φυλλάδιό του. Αλλά εκείνος επέμενε… ήταν και Καραμανλής. Του είχε μηνύσει και ο Γέροντας Πορφύριος να μην συνεχίσει να ασχολείται μ’ αυτά. Τα μελλοντολογικά είναι μια θρησκευτική φλυαρία που φέρνουν ταραχή και αδιαφορία για την σωτηρία της ψυχής...
Απόσπασμα από την ομιλία του Γέροντα Μακαρίου (Ι.Κελλί Μαρουδά)
«ουκ επ' άρτω μόνο ζήσεται ο άνθρωπος», 1η Απριλίου 2012

1788 - Το νέο οινοποιείο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου (φωτογραφίες)


Το νέο οινοποιείο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος για να δεχθεί τους καρπούς του Βατοπαιδινού, βιολογικά καλλιεργούμενου, αμπελώνα μια και ο τρύγος έχει αρχίσει εδώ και λίγες.