Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

749 - Το Άγιον Όρος μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι


Το Άγιον Όρος βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της υπερχιλιετούς ιστορίας του. Θα ακολουθήσει τον Κύριο στον Γολγοθά η θα υποταχτεί στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης και της αποστασίας από τον Θεό; Το ελληνικό Κράτος, αυτοδιοίκητο μέρος του οποίου αποτελεί το ΆγιονΌρος κατά το πατροπαράδοτο καθεστώς που προστατεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες, αδυνατεί να βοηθήσει αφού έχει ήδη υποταχτεί. Αυτός ήταν ο σκοπός της ουσιαστικής πτώχευσης και υποταγής στο Δ.Ν.Τ. Το πλήρως αποτυχημένο πρόγραμμα, που θα μας οδηγήσει μετά από δέκα χρόνια λιτότητας και ύφεσης σε χρέος 120% (εκεί δηλαδή που είμαστε το 2009)  δείχνει ότι οι δανειστές αποβλέπουν να πληρωθούν αγοράζοντας φτηνά τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας (πετρέλαιο, φυσικό, αέριο, ουράνιο κ.ο.κ). Όχι μόνο δεν μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό Κράτος αλλά και εκτελεί πιστά τις εντολές της παγκοσμιοποίησης που θεωρεί την Ορθοδοξία αντίπαλη δύναμη (βλ. Σαμουήλ Χάντιγκτον, Η σύγκρουση των πολιτισμών). Οι παραβιάσεις του Καταστατικού Χάρτη, του Συντάγματος και διεθνών συνθηκών στη περίπτωση της φορολόγησης του Αγίου Όρους, η καθυστέρηση προώθησης από το ελληνικό Κράτος οποιασδήποτε χρηματοδότησης του  Ε.Ε., ακόμη και όπου δεν υπάρχει οικονομική υποχρέωση του ελληνικού Κράτους, η παράνομη προφυλάκιση και σύλληψη του Γέροντα Εφραίμ αυτό δείχνουν. Ήδη γίνεται λόγος για οικονομικό έλεγχο που σκοπό έχει να εκβιάσει το Άγιον Όρος ώστε να άρει το πατροπαράδοτο άβατο καθεστώς και να δεχτεί έτσι ουσιαστικά την κατάργηση του Αγίου Όρους ως ακρόπολης της Ορθοδοξίας.
Αν και η δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου περιορίζεται στα πνευματικά θέματα, και δεν επεκτείνεται στα διοικητικά, ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπορεί να βοηθήσει το Άγιον Όρος. Η Μεγάλη Εκκλησία  είναι πάντα εν αιχμαλωσία. Όχι μόνο στο τουρκικό Κράτος, αλλά και στο ελληνικό και στο αμερικανικό, Κράτη από τα οποία εξαρτάται πολιτικά και οικονομικά. Η εκκωφαντική σιωπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ακόμη και όταν παραβιάζεται από το ελληνικό Κράτος ο Καταστατικός Χάρτης και η δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αυτό δείχνει. Είναι απορίας άξιο πως και γιατί τα κράτη αυτά επέτρεψαν στο Πατριαρχείο να «διεκδικήσει τα δικαιώματα του» στην αντίθεση με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο!
Επομένως, το Άγιον  Όρος θα ακολουθήσει τον Κύριο στον Γολγοθά, όπως έκανε για περισσότερα από χίλια χρόνια. Μαζί του θα πορευθεί και ο πιστός λαός. Και για αυτό τον λόγο, το Άγιον Όρος οφείλει να παραμείνει ενωμένο, αλλά και να προστατεύσει την περιουσία του. Τίθεται δε το ερώτημα τι θα γίνει με την περιουσία που το Άγιον Όρος έχει ήδη δώσει στο ελληνικό Κράτος (1.3 εκ. στρέμματα γης). Νομίζω ότι το Άγιον Όρος οφείλει να διεκδικήσει όποια περιουσία δόθηκε χωρίς αντάλλαγμα. Μια τέτοια δωρεά είναι παράνομη, αφού απαγορεύεται από τον Καταστατικό Χάρτη. Αλλά είναι και ανήθικη. Η περιουσία του Αγίου Όρους ανήκει στο σύνολο της Ορθοδοξίας. Και ήδη με την αχαριστία του προς το Άγιον Όρος το ελληνικό Κράτος αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα σε αυτή την περιουσία. Εάν χρειαστεί, το Άγιον Όρος οφείλει να στραφεί στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και στα ορθόδοξα Πατριαρχεία και Κράτη, για να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία που η παγκοσμιοποίηση ήδη θέτει σε διωγμό.


5 σχόλια:

  1. Απαράδεκτο κείμενο σχετικά με τις αναφορές του στην Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Λόγια που δείχνουν άγνοια και ηθελημένη επίθεση, με επίνδυνες εκκλησιαστικές και εθνικές προεκτάσεις. Θλίβομαι βαθύτατα που υιοθετείτε τις απόψεις του κειμένου, δημοσιεύοντας το στην σελίδα σας! Θα ήθελα πολύ να μας ενημερώσετε για τον συντάκτη του κειμένου, να μας δώσετε στοιχεία του για να ξέρουμε ποιός είναι ο κύριος που λέγει όλα αυτά. Να υπογράψω κι εγώ ως Αλέξιος Κομνηνός ή Κων/νος Παλαιολόγος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/12, 9:19 π.μ.

    Τα σταυροδρόμια να τα στέφτονταν οι 18 μονές όταν παίρναν τις επιδοτήσεις από την Ε.Ε. τώρα είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/12, 3:35 μ.μ.

    To ποιο φαιδρο της υποθεσης ειναι,
    οτι ο εν λογω φιλτατος "αυτοκρατωρ",
    επιθυμει να απευθυνθει η Αθωνικη Πολιτεια,
    στα.. Ευρωπαϊκα Δικαστηρια, για να δικαιωθει (!),
    ενω αμεσως παραπανω,
    ο ιδιος λεει οτι η Ε.Ε. και το ΔΝΤ,
    σκαβουν τον λακκο του Αγιου Ορους,
    ως λαγοι και ταγοι της Παγκοσμιοποιησης...

    Λυπαμαι αλλα νοημα δεν βγαινει.
    Αν αυτο δεν ειναι συγχυση, τοτε ποιο ειναι;

    Και ενα τελευταιο που μαλλον ξεχνα, ως μη οφειλε.

    Το περιβολι ανηκει στην Θεοτοκο,
    και Εκεινη θα πει την τελευταια λεξη,
    εαν αποφασισει να αφησει τον τοπο της.

    Οπως το προστατευσε 1000 και πλεον χρονια,
    ετσι θα το προστατευσει και τωρα.
    Και εαν δεν το κανει,
    πρεπει να ειμαστε σιγουροι,
    οτι εχει τους λογους Της, που μας ξεπερνουν.

    Αλλοιμονο, εαν παμε να εξηγησουμε με κοσμικο πνευμα,
    και ορθολογισμο, πνευματικα ζητηματα, που μας υπερβαινουν.

    Ας κοιταξουμε τις καμπουριτσες μας,
    και εχει η Παναγια για τους Αγιορειτες,
    που σε τελικη αναλυση,
    υποσχεθηκαν κατα την κουρα τους,
    να πεθανουν για τον κοσμο, και να σταυρωθουν.

    Και δεν μασανε με καμμια ΕΕ και ΔΝΤ, και τον διαβολο τον ιδιο αυτοπροσωπως, που δεν τους αφηνει και καθολου ησυχους ετσι κι αλλιως.

    Δεν φοβουνται λοιπον κανεναν και τιποτα,
    παρα μονο τον εαυτο τους.

    Πρεπει καποτε να σοβαρευτουμε σε αυτον τον τοπο.

    Εχουμε γινει ολοι "ειδικοι" σε ολα,
    εκτος απο την μετανοια μας,
    και την ταπεινωση που οφειλουμε να εχουμε
    ενωπιον Θεου και ανθρωπων, που ευχονται και για εμας.

    Ας συνελθουμε γιατι ερχονται δυνατοτερες σφαλιαρες,
    με αυτα τα μυαλα που κουβαλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/12, 12:09 π.μ.

    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/12, 11:31 π.μ.

    Ένα κείμενο μπερδεμένο και θα συμφωνήσω απόλυτα με το πρώτο σχόλιο αρκετά επικίνδυνο για τα όσα λέγει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή