Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

525 - Στη Λάρισα, φωτογραφική ξενάγηση σε Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους

.........Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και στις 7:30 το απόγευμα ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας παρουσιάζουν στο κοινό της Λάρισας το θαυμάσιο έργο του φωτογράφου κ. Μπάμπη Ιωαννίδη.
.........Η υπέροχη φωτογραφική ξενάγηση θα γίνει σε μονές και σκήτες του Αγίου Όρους, ντυμένη – η φωτογραφική ξενάγηση – με κείμενα του προέδρου της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Ξεινού, τα οποία αφηγείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης με μουσική επένδυση του ίδιου του φωτογράφου.
.........Καταπράσινοι περίβολοι, σήμαντρα, ειδυλλιακά τοπία, περίτεχνα κτίσματα, ιστορικά κειμήλια, σεβάσμιες μορφές γερόντων, ξυλόγλυπτα τέμπλα... παραστάσεις από το Άγιον Όρος. Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται μέσω βίντεο στο «Περιβόλι της Παναγιάς» όπου όλα ζωντανεύουν χρώματα, λουλούδια, μορφές Αγίων.
.........Εκεί όπου η ανθρώπινη δημιουργία και η ομορφιά του τοπίου «αιχμαλωτίζονται» στο φως των κεριών και σε καλούν σε μια άλλη διάσταση.
.........Μια ξενάγηση εκπληκτική που θα δώσει την ευκαιρία και στο γυναικείο φιλότεχνο κοινό να ζήσει μια μοναδική εμπειρία που λόγω του «Άβατου» είναι απαγορευμένος χώρος γι’ αυτές.
.........Ταυτόχρονα έξω από το χώρο της αίθουσας του «Χατζηγιάννειου», θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας του ίδιου φωτογράφου με καταπληκτικές εικόνες του Αγίου Όρους.


1 σχόλιο: