Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

80 - Αγνοούν την αγάπη του Πρωθυπουργού για το Άγιο Όρος και κλείνουν την Αθωνιάδα!


του Γιώργου Θεοχάρη

ΟΙ 52 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟ, ΘΕΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ!

Με κλείσιμο απειλείται η ιστορική Αθωνιάδα ακαδημία που λειτουργεί εδώ και αιώνες στο Άγιο Όρος. Το υπουργείο Παιδείας δεν έστειλε ακόμα τους καθηγητές που απαιτούνται για να καλυφθούν οι διδακτικές ανάγκες. Ένας φιλόλογος, δύο θεολόγοι και ένα μουσικός, αποτελούν το διδακτικό προσωπικό της Ακαδημίας. Και οι ελλείψεις; Τρεις φιλόλογοι, φυσικός, χημικός, πληροφορικής, γυμναστικής και αγγλικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr ενοχλημένο από την εξέλιξη αυτή εμφανίζεται και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία.

Η αγραμματοσύνη χτυπά… την πόρτα της σχολής που κάποτε ανέδειξε διαφωτιστές και διδασκάλους του γένους, όπως ο Ρήγας Φεραίος, ο Ευγένιος Βούλγαρης,ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και άλλες προσωπικότητες. Μία ακαδημία που λειτουργεί σύμφωνα με το τυπικό της Σχολής της Χάλκης καταρρέει..
Οι αρμόδιοι στην γενική γραμματεία του Υπουργείο Παιδείας καλούνται άμεσα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!

http://www.agioritikovima.gr

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/10/11, 2:32 π.μ.

    Δεν ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν ακόμη να εκπλήσσονται από ειδήσεις τέτοιου είδους.Ο πιστός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά τι συμβαίνει πλέον και τι μπορεί να περιμένει από αυτούς τους άθεους,εκκλησιομάχους,εθνοπροδότες,αποδομητές της πατρίδας και του ελληνισμού.Το τραγικό είναι ότι το Αγιονόρος,ο φάρος της Ορθοδοξίας και ελπίδα του πιστού έλληνα,κατρακυλάει κάθε μέρα και πιο χαμηλά στην συνείδησή του.Γιατί,πως να χαρακτηρίσει κανείς το θέατρο που έλαβε χώρα πριν ένα εικοσαήμερο περίπου,όπου οι ιεροκοινοτικοί υποδέχτηκαν με τιμές και ''εν χορδαίς και οργάνοις'',τον δυνάστη του ελληνικού λαού(που ''έχει μέσα στην καρδιά του το Αγιονόρος'')!!!,μαζί με την αντίχριστη κουστωδία του;Επίσης,το άλλο θέατρο,της υποδοχής του λατινόφρονα Πατριάρχη,που σπέρνει την σύγχιση στο πιστό πλήρωμα με τις αιρετικές θεωρίες και πρακτικές του και που εκθειάζει ανερυθρίαστα αυτούς που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό και τον σπρώχνουν στην φτώχεια και την απόγνωση;Γιατί οι αγιορείτες δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και γίνονται,εκ των πραγμάτων,ηθικοί αυτουργοί αυτών των πρακτικών;
    Υ.Γ.Ο άθλιος καταστροφέας της πατρίδας ΓΑΠ,διάβασε,λέει,το ''πιστεύω'' στο Πρωτάτο.Τι υποκρισία,Θεέ μου!!!Ντροπή!Είμαστε στα τελευταία σκαλοπάτια της παρακμής του Γένους;Που είναι εκείνοι οι Αγιοι Πατέρες που δεν δίσταζαν,με κίνδυνο της ζωής τους,να καυτηριάσουν την διεφθαρμένη εξουσία;Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/11, 4:11 μ.μ.

    Μάνο που δεν μας είπαν αν το Πιστεύω ήταν γραμμένο στα Greeklish.Για ρωτήστε τον φιλοαγιορειτη/φιλομοναχο πρωθυπουργό μας τι είναι και που πέφτει το Άγιον Όρος και αν σας απαντήσει το τε εγώ θα πληρώσω αδιαμαρτύρητα όλη την έκτακτη εισφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή