Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

11003 - Ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους στη Μεγίστη Λαύρα (φωτογραφίες)


       Τις επισκέψεις του στα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, άρχισε από σήμερα, Παρασκευή 24 Αυγούστου ο νέος Πολιτικός Διοικητής τού Αγίου Όρους κ. Κωστής Δήμτσας.
Ο κ. Δήμτσας το μεσημέρι έτυχε θερμής υποδοχής στην Δάφνη, από Αστυνομικούς και Λιμενικούς οι οποίοι τον καλωσόρισαν και του ευχήθηκαν καλή θητεία.
Στη συνέχεια ο νεος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, μετέβη στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου είναι η πρώτη στην Ιεραρχία των Ιερών Μονών.  Συνέχεια

11002 - Η εορτή του Αγίου Νήφωνος στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

      Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νήφωνος, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στην Ιερά Πατριαρ-χική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Διονυσίου Αγίου Όρους.
Στην Αγρυπνία και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώ-τατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Πέτρο και πλειάδα Ιερομονάχων του Αγίου Όρους. 

11001 - Φαίνεται πολύ δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο (Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης)       Φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνεις καλός, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο, όταν από μικρός ξεκινήσεις με καλά βιώματα. Μεγαλώνοντας δεν χρειάζεται κόπος, το έχεις μέσα σου το καλό, το ζεις. Δεν κοπιάζεις, το έχεις ζήσει, είναι περιουσία σου, που τη διατηρείς, αν προσέξεις, σε όλη σου τη ζωή.
Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

11000 αγιορειτικές αναρτήσεις!

       Το ενδιαφέρον των αναγνωστών και η αγάπη μου για το Άγιο Όρος, με ωθούν να συνεχίσω για όσο καιρό ακόμη  το επιτρέψει ο Θεός.
Σας ευχαριστώ!
Όλες οι αναρτήσεις, κατ' αύξοντα αριθμό, εδώ

10999 - Το επιστημονικό και εκδοτικό έργο της Αγιορειτικής Εστίας


Ο Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας εισηγείται το θέμα: «Το επιστημονικό και εκδοτικό έργο της Αγιορειτικής Εστίας» στο Επετειακό

10998 - Ιερομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός (†1779)

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 24 Αυγούστου

Σχετικά:

10997 - Ιερομόν. Νικόδημος Καυσοκαλυβίτης (1880-24 Αυγούστου 1936)[…] Κατά τον παπα-Μάξιμο τον Καυσοκαλυβίτη: «Επροχώρησε ανδρείως τον δρόμο της αφιερωμένης ζωής. Κάθε σαρκική κλίση και επιθυμία εσφάγη στον βωμό του πνεύματος».
Οδηγήθηκαν τα βήματά του στην έρημο των Καυσοκαλυβίων, στην αγιοτόκο σκήτη με τα λαμπρά πρότυπά της. Κοντά στις αρετές, θαυμαστά ήσαν και τα έργα της μεγάλης υπομονής του, τα εξαιρετικά και πολυσύνθετα ξυλόγλυπτα, τα οποία μαζί με τον Γέροντά του και τον παραδελφό του μοναχό Αρσένιο τεχνούργησαν υπογράφοντας: «Έργον Συνοδείας Νικοδημαίων». […] Περισσότερα

10996 - Μοναχός Βησσαρίων Διονυσιάτης (1878 - 24 Αυγούστου 1952)

[…] Ευρισκόμενος στα μετόχια της μονής προαισθάνθηκε να πλησιάζει το τέλος του. Αποχαιρέτησε φίλους και γνωστούς κι επέστρεψε στη μονή για να πεθάνει. Με χαρά έφθασε στη μονή. Ευχαριστούσε θερμά τον Τίμιο Πρόδρομο που τον συνέδραμε και σε αυτή του την επιθυμία, να τελειώσει δηλαδή τον βίο του στη μονή της μετάνοιας του. Μετά την επιστροφή του έμεινε επί διήμερο, αφού αποχαιρέτησε όλους τους πατέρες και συγχωρέθηκε μαζί τους. Ήταν γενναίος, αληθινός, τίμιος, φιλότιμος και ατόφιος. Στα μετόχια κάποτε προκαλούσε άφοβα τους Τούρκους να τον σκοτώσουν, για να συμπεριληφθεί στους μάρτυρες της πίστεως. Απέβη όμως ένας καθημερινός μάρτυρας της συνειδήσεως.[…] Περισσότερα