Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

9777 - Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου σε Νέα Ιωνία, Λάρισα και Αιτωλοακαρνανία


Προς ευλογία και ενίσχυση του χριστεπωνύμου πληρώματος η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το τιμιότερο κειμήλιο το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος, θα φιλοξενηθεί από τις αρχές Νοεμβρίου σε τρεις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πιο αναλυτικά:

Ι.Μ. Νέας Ιωνίας
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στο πλαίσιο των 90 ετών από την θεμελίωση του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας θα υποδεχθεί την θαυματουργό και πάνσεπτη Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, το μοναδικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας μας.

9776 - Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος
Αύριο Πέμπτη 2 Νοεμβρίου (20 Οκτωβρίου στο Άγιο Όρος) πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου  στη Μνήμη του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν απόψε με την ολονύκτια Αγρυπνία.

9775 - Όσιος Γαβριήλ (1849 - 1 Νοεμβρίου 1901), Δικαίος της Ιερά Σκήτης Προφήτη Ηλία Αγίου Όρους


Ο Όσιος πατήρ ημών Γαβριήλ ο Αθωνίτης γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1849 στο κυβερνείο του Κιέβου. Γεννήθηκε την ημέρα όπου εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου γι’ αυτό πήρε το όνομα Γεώργιος.
Στα δώδεκά του χρόνια έμεινε ορφανός. Από την τρυφερή του ηλικία λάτρευε να διαβάζει την Αγία Γραφή συσσωρεύοντας με ευκολία όλες τις πνευματικές διδασκαλίες που έβρισκε στα βιβλία. Στην ψυχή αυτού του παιδιού, μεγαλώνοντας, φούντωσε η επιθυμία να ακολουθήσει την ζωή των Αγίων Πατέρων, να απαρνηθεί τον κόσμο και να γίνει μοναχός.  Συνέχεια 

9774 - Ιερομόναχος Κοσμάς Μικραγιαννανίτης († 1 Νοεμβρίου 1923)

…Ο Α. Μωραϊτίδης, συνοδεύοντας τον Γέροντα Δανιήλ (†1929), περιγράφει ωραία: «Μετέβημεν πεζή εις την ερημικήν Καλύβην του μεγάλου Πνευματικού παπά Γρηγορίου, ίνα ακούσωμεν την θείαν Λειτουργίαν επί τη μνήμη της αγίας Μαγδαληνής. Η Καλύβη αύτη κείται εις την Μικράν Αγίαν Άνναν, επί υγράς σπηλαιώδους πτυχής, απέχει δε στάδια τινα προς δυσμάς. Η οδός πετρώδης, δροσισμένη από την πάχνην του όρθρου, αλλ’ ομαλή λίαν, η δε πορεία μας την πρωινήν εκείνην ώραν λίαν ευχάριστος... Περισσότερα  

9773 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες το Νοέμβριο. Ποιες Μονές και Σκήτες πανηγυρίζουν
Στο Άγιον Όρος δεν γεννήθηκε κανένας άγιος, ούτε όλοι εκοιμήθησαν εδώ. Φιλοξενήθηκαν όλοι για λίγο ή πολύ. Αγάπησαν τον ιερό τόπο...
... Έζησαν στον Άθωνα από τον 9ο αιώνα και αρκετοί έδρασαν ποικιλόμορφα σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Βέβαια δεν είναι αυτοί οι μόνοι που ευαρέστησαν τον Θεό και δοξάσθηκαν από Αυτόν. Υπάρχει κι ένα πλήθος αγνώστων σ' εμάς αγίων, που απολαμβάνουν τους μισθούς των καμάτων τους στη Βασιλεία των Ουρανών... (Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης) 


 Αγιορείτες Άγιοι, η Μνήμη των οποίων τιμάται το Νοέμβριο: