Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

7774 - Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιο Όρος στην Πολωνία

Εγκαινιάστηκε σήμερα στην Πύλη του Πόζναν  (Brama Poznania) στην Πολωνία η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση - Φωτογραφίες του Αγίου Όρους» στα πλαίσια του εορτασμού των 1050 ετών από την εμφάνιση του Χριστιανισμού στην Πολωνία.
Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι Sławek Chelis, Tomasz Mościcki και Tomasz Zygmont.

7773 - Μοναχός Ιώβ Δοχειαρίτης (1919 - 15 Ιανουαρίου 1989)


Μοναχός Ιώβ Δοχειαρίτης (1919 - 15 Ιανουαρίου 1989)

7772 - Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί η απόφαση του Εφετείου Θράκης για την Βιστωνίδα

ROMFEA.GR | Στον Άρειο Πάγο θα οδηγηθεί τελικά η υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας μετά την απόφαση του εφετείου Θράκης σύμφωνα με την οποία παραχωρεί στο δημόσιο παραλίμνιες εκτάσεις ακόμη κι εκκλησίες που ούτε οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να πάρουν από την εκκλησία.
Έτσι η απόφαση του Εφετείου Θράκης, θα κριθεί σε ανώτατο βαθμό την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη το μεγάλο ποινικό δικαστήριο των Αθηνών, το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

7771 - Το Άγιο Όρος με τον φακό του Δημήτρη Διαμαντή


Τις ημέρες των Χριστουγέννων, με το παλαιό ημερολόγιο, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος ο φίλος Δημήτρης Διαμαντής και μου έστειλε όμορφες φωτογραφίες, τις οποίες μοιράζομαι μαζί σας. 

7770 - Η είσοδος του Νέου Έτους στο Βατοπαίδι (φωτογραφίες)

Το Αγιώνυμο Όρος και συγκεκριμένα την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε κατά το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας για να προεξάρχει, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, της ιεράς αγρυπνίας επί τη δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

7769 - Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς (1633 - 1714)


Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 15 Ιανουαρίου