Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

7250 - Ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Αρχιμ. Εφραίμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο ΜπραχάμιΣτιγμιότυπα από την ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους εντός του Ιερού Ναού, καθώς επίσης και από το Ενοριακό Αρχονταρίκι που ακολούθησε στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού.
Ακούστε ολόκληρη την ομιλία εδώ

7249 - Ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμ. Αλεξίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι
Στιγμιότυπα από την ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Αλεξίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους εντός του Ιερού Ναού, καθώς επίσης και από το Ενοριακό Αρχονταρίκι που ακολούθησε στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού.
Ακούστε ολόκληρη την ομιλία εδώ 

7248 - Ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Αρχιμ. Χριστόδουλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο ΜπραχάμιΣτιγμιότυπα από την ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Χριστοδούλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους εντός του Ιερού Ναού, καθώς επίσης και από το Ενοριακό Αρχονταρίκι που ακολούθησε στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού.
Ακούστε ολόκληρη την ομιλία εδώ και εδώ

7247 - Δύο τεύχη με φωτογραφίες αγιορειτών φωτογράφων του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα

Αγιορειτική Φωτοθήκη,
Αγιορειτική Φωτογραφία 2
Αγιορειτική Φωτοθήκη,
Αγιορειτική Φωτογραφία 1

7246 - Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (φωτογραφίες)

Του Αρχιμ. Σωσίπατρου Πιτούλια
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας, Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.
Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ελισσαίος, Καθηγούμενος, με Σιμωνοπετρίτες Πατέρες, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο, Γέροντα, του Ιερού Κελλίου του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αγίου Όρους.

7245 - Το Χιλιανδάρι συμπλήρωσε 25 χρόνια κοινοβιακής ζωής. Φωτογραφίες από τον λαμπρό εορτασμό
Πριν 25 χρόνια, στις 12 Οκτωβρίου 1990, η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου μετά από δύο αιώνες στο ιδιόρρυθμο σύστημα, έγινε κοινόβιο με πρώτο Ηγούμενο τον Αρχιμανδρίτη Παΐσιο. Το γεγονός γιορτάσθηκε με λαμπρότητα  παρουσία τριών ηγουμένων μεγάλων Σερβικών Μονών (Студенице, Дечана, Ковиља) και πλήθος προσκυνητών.

7244 - Το Άγιον Όρος υπό το φως της παραδόσεως των αγίωνΜωυσής μον. Αγιορείτης,
Το Άγιον Όρος υπό το φως της παραδόσεως των αγίων
Διεθνές Συμπόσιο: Το Άγιον Όρος. Χθές – Σήμερα – Αύριο. Πρακτικά Συνεδρίου, σ. 229-238. 
Θεσσαλονίκη 1996

Πηγή Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

7243 - Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου 1948, η μάχη στις Καρυές του Αγίου Όρους