Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

6008 - Αγρυπνία αυτή την ώρα στο Βατοπαίδι. Άγει τα ονομαστήριά του ο Ηγούμενος Αρχιμ. Εφραίμ
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου.
Της πανηγυρικής αγρυπνίας προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος., ο οποίος το πρωί θα προεξάρχει και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Την ημέρα αυτή άγουν τα ονομαστήριά τους, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέου Προηγούμενος Εφραίμ.

6007 - Ο Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τον Άγιο Χαράλαμπο
Ο Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τον εορτάζοντα Άγιο Χαράλαμπο. Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 13:00, στην εκπομπή «Θεανθρώπινη Σοφία».

6006 - Ξημέρωμα στο κελλί Μαρουδά (υψόμ. 540 μ.)

Kelli Marouda on 09.02.2015 (Today suddenly start to fall snow)


6005 - Ο Αγιορείτης Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, μιλά για σύγχρονους χαρισματούχους ΓέροντεςΟ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία, μιλάει για τις αρετές σύγχρονων χαρισματούχων Γερόντων όπως ο Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης, ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος και ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης.

6004 - Ο Άγιος Πορφύριος και ο Άγιος Παΐσιος δείχνουν τον Άγιο της πολιτικής Ιωάννη Καποδίστρια

......Αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν την 16η Δεκεμβρίου 2014, ο ιερομόναχος και πνευματικός της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Αρχιμ. π.Γεώργιος Αλευράς και ο συγγραφέας του έργου «Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής» κ.Ιωάννης Κορνιλάκης.
Στην αποκαλυπτικότατη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στα Καυσοκαλύβια, ο γέρων Γεώργιος μιλά για τη ζωή του δίπλα στον Άγιο Πορφύριο, τους αποκαλυπτικούς δύο τελευταίους μήνες του Αγίου Γέροντα στα Καυσοκαλύβια και τις παρακαταθήκες τις οποίες άφησε να πραγματοποιήσουν τα παιδιά του, εννοώντας όχι μόνο τους υποτακτικούς του κελιού του, αλλά και όσους τον αγαπούν πραγματικά κι ας μην τον έχουν γνωρίσει από κοντά. Πραγματικά συγκλονίζουν τα λόγια του γέροντα Γεωργίου για τις κυριολεκτικά τελευταίες στιγμές του Αγίου Πορφυρίου στα Καυσοκαλύβια.