Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

5677 - Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα

Ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου, μιλάει για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και την σχέση του με την σύγχρονη πραγματικότητα. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 13:00, στην εκπομπή “Θεανθρώπινη Σοφία”.

5676 - Ο Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς στην Ιερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΟ Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει για τον βίο, την οσιακή πολιτεία και τον εφησυχασμό του Αγίου Γεασίμου Παλλαδά στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

5675 - Αγιογραφική και Διατροφική Παράδοση του Αγίου ΌρουςΗ Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους, στα πλαίσια της διοργάνωσης των σεμιναρίων «Ξενόπουλος διδάσκει…», τα οποία πραγματοποιούνται έως τις 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης, ετοίμασε μια βραδιά αφιερωμένη στην Παράδοση του Αγίου Όρους.
Καλεσμένοι στις 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 7:30μ.μ. και στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς είναι ο λόγιος μοναχός και αγιογράφος πατέρας Παΐσιος από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και ο πατέρας Επιφάνιος Μυλοποταμινός οι οποίοι θα αναπτύξουν δύο πτυχές της βιωτής και των διακονημάτων τους στον Άθωνα.
Ο πατήρ Παΐσιος, καλεσμένος του άρχοντα αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ξενόπουλου, θα αναπτύξει το θέμα: Η θεολογία της εικόνας και η σημασία αυτής.

5674 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος. Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου


Παραμονή σήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Άγιο Όρος και σε όλα τα μοναστήρια τελείται Αγρυπνία.
Αύριο, 4 Δεκεμβρίου/21 Νοεμβρίου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Παρ όλο που οι πληγές από την μεγάλη πυρκαγιά του 2004 δεν έκλεισαν ακόμη και η Μονή βρίσκεται στη φάση της αποκατάστασης, ο εορτασμός αναμένεται και φέτος να είναι λαμπρός με την παρουσία πλήθους πιστών, κυρίως Σέρβων.
Φωτογραφίες από την πανήγυρη του 2010:

5673 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες την 3η Δεκεμβρίου


Αγιορείτες Άγιοι
Μνήμη 3 Δεκεμβρίου