Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

5390 - Ποίημα στον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.......Οι μελοποιημένοι στίχοι αποτελούν μέρος ποιήματος που περιγράφει τη ζωή του γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και συγγράφηκε από τους πατέρες της Ι. Μονής Βατοπαιδίου σε 15σύλλαβους στίχους.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ
—————————————-­——————————–
Ο Γέροντάς μας Ιωσήφ, —Βατοπαιδίου κλέος—,
υπήρξε γόνος εκλεκτός, ησυχαστή σπουδαίος.
Η Κύπρος τον εγέννησε, η νήσος των αγίων,
στο Σταυροβούνι νεαρός να ζήσει «θείον βίον»,
προσέρχεται ως ζηλωτής των νοητών αστέρων
να γίνει μιμητής καλός των βίων των πατέρων.

5389 - Τι επιδιώκει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ με το λιβελογράφημα κατά του Αγίου Όρους;Δημοσιεύτηκε χθες στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ και αναπαράγεται στο διαδίκτυο, ένα περίεργο δημοσίευμα περί απόσχισης του Αγίου Όρους από την Ελλάδα. Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω στα επιμέρους «επιχειρήματα» του συντάκτη του άρθρου, μπορώ όμως να αποκαλύψω ένα τεράστιο ψέμα που αφορά στην δήθεν επιστολή του Γέροντα Σπυρίδωνα προς τον Ελληνικό Λαό και την Κυβέρνηση. Τα αποσπάσματα που δημοσιεύονται είναι παρμένα από άρθρο με τίτλο «Τι πληρώνουν οι Αγιορείται οι φιλοπάτριδες και φιλογενείς», που έστειλε ο Γέροντας Σπυρίδων αποκλειστικά στις ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ και δημοσιεύσαμε στις 4 Φεβρουαρίου 2012! (710 - Επιστολή Αγιορείτου Γέροντος)
Από κει και πέρα κρίνεται η αξιοπιστία ολόκληρου του άρθρου το οποίο μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στο Άγιο Όρος. Εκτός αν η συγκυρία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ιστορικά αμφισβητούντες την κυριαρχία της Ελλάδας, υπαγόρευσε την δημοσίευση του άρθρου.

5388 - Τι είναι οι πειρασμοί και ποιός ο σκοπός τους;Πειρασμοί λέγονται γιατί πειράζουν και συγ­χρόνως μας διδάσκουν πείρα. Οι πειρασμοί είναι το αποτέλεσμα της προδοσίας μας, επειδή αρνηθήκαμε να μείνουμε εκεί που μας έβαλε ο Θεός.
Όλες οι αντιξοότητες, οι δυσκολίες, τα εμπόδια και τα σκάνδαλα στη ζωή μας λέγονται πειρασμοί, γιατί πειράζουν και εμποδίζουν την ελευθερία και την ειρήνη μας. Αν όμως γίνουμε προσεκτικοί κερ­δίζουμε από την παρουσία τους.
Οι πειρασμοί είναι δύο ειδών. Φυσικοί και επίκτητοι. Φυσικοί είναι όσοι προέρχονται από τις αλλαγές του φυσικού μας περιβάλλοντος. Αυτό γίνεται είτε από την πρόνοια του Δημιουργού είτε από τους εξουσιαστές της κοινωνίας. Επίκτητοι είναι όσοι προέρχονται από την είσοδο του παραλό­γου στη σκέψη μας και στις πράξεις μας.

5387 - Μια διάψευση που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλάΔεν υπεγράφη στο Busan κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους
Στις αρχές Αυγούστου κάποια κέντρα δημοσιεύσεως ασχολήθησαν με την δήθεν κατάργησιν του αβάτου του Αγίου Ορους. Οι πληροφορίες προήλθαν από λανθασμένα κείμενα που έπεσαν στα χέρια μου και εφέροντο ως «Συμφωνίες» που έγιναν στην πόλη Busan της Νοτίου Κορέας τον περασμένον Νοέμβριον του 2013, στα πλαίσια της 10ης Συνελεύσεως του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών», εκ των οποίων «Συμφωνιών» κάποιες δημοσίευσα σε εκκλησιαστικό περιοδικό, εκ του οποίου τις πήρε και τις αναδημοσίευσε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», την 1η Αυγούστου.
Κατόπιν όμως ερευνών και σχετικής εξακρίβωσης στους εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ελλάδος, Κύπρου, Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου της Ρουμανίας, διεπιστώθη ότι ήσαν ψευδείς.

5386 - Σαν σήμερα, στις 12 Οκτωβρίου 1997, η Ανακομιδή και Μετακομιδή λειψάνων Αγίου Μαξίμου του Βατοπαιδινού