Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

5120 - Όταν η υποκρισία (για λίγη δημοσιότητα) χτυπάει κόκκινοΣτο κείμενο που ακολουθεί ο δημοκράτης επιστολογράφος παρέλειψε (από ταπείνωση;) να αναφερθεί στους σκληρούς αγώνες που έδωσε ο ίδιος και η παράταξή του, για την θέση της γυναίκας στο Ισλάμ.

Τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, ζητά ο συμπολίτης μας κ. Μάριος Βερέττας.
Στην αίτηση διαγραφής του, που κοινοποίησε ο ίδιος, αναφέρει τα εξής:

5119 - Απολυτίκια της Υπεραγίας Θεοτόκου


5118 - Αφορμή μετανοίας (Προηγουμένου Βασιλείου Ιβηρίτη)Ἀρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης - Ἀφορμὴ μετανοίας
Ἡ ἔκθεση τῶν κειμηλίων εἶναι ἴσως ἕνας ἄλλος τρόπος
γιὰ νὰ καταργήσουμε τὸ ἄβατον τοῦ Ἄθω
Τὸ ΒΗΜΑ, 22/06/1997, Σελ.: I08
Κωδικὸς ἄρθρου: B12434I081
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12434&m=I08&aa=1

Ἐπειδὴ μὲ τὴν ἔκθεσι τῶν ἁγιορειτικῶν κειμηλίων στὴ Θεσσαλονίκη πολλοὶ θὰ γράψουν - καὶ ἤδη γράφουν - γι᾿ αὐτὰ ποὺ βλέπουν καὶ ἀκοῦνε, ἴσως δὲν θὰ ἦταν ἄνευ σημασίας νὰ ἀναφέραμε μερικὰ πράγματα γιὰ ἐκεῖνα ποὺ συνήθως δὲν βλέπουμε καὶ δὲν ἀκοῦμε· γιὰ κάποιους «ἀοράτους» καὶ ταπεινούς, ποὺ ἀποτελοῦν τὴ βάσι τῆς ἁγιότητος τοῦ Ὄρους καὶ τῆς ἱερότητος τῶν κειμηλίων του.

5117 - Το περιβόλι της Παναγίας και ο κ. Τσίπρας     Το Άγιον Όρος, το περιβόλι της Παναγίας σαγηνεύει πολλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από εθνικότητα,  θρήσκευμα ή ιδεολογία. Οι περισσότεροι το επισκέπτονται από περιέργεια, άλλοι από θαυμασμό και άλλοι από περιέργεια. Δεν είναι μικρό πράγμα η επίσκεψη στην αρχαιότερη δημοκρατία στον κόσμο, που έχει συνεχή πνευματική και πολιτισμική ζωή 1051 ετών και που, ως πρότυπο δημοκρατικής διοίκησης, παραμένει ζητούμενη σε όλες τις χώρες του κόσμου. Είναι η χριστιανική συνέχεια και είναι καλύτερη της Εκκλησίας του Δήμου της προχριστιανικής δημοκρατίας της Αθήνας, γιατί  είναι εμποτισμένη από τις Αρχές του Ευαγγελίου. Είναι ο αντίποδας του εκκοσμικευμένου και αυταρχικού Βατικανού.

5116 - Το «Παλαιομονάστηρο» του Αγίου Βασιλείου της Μονής Χελανδαρίου Αγίου ΌρουςΤο «Παλαιομονάστηρο» του Αγίου Βασιλείου της Μονής Χελανδαρίου Αγίου Όρους
The "Old monastery" of St Basil of the Monastery of Hilandar on Mount Athos
by paschalis androudis

5115 - Να προσευχηθείς να γίνεις πρωθυπουργός!