Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

4527 - Φωτογραφία του ανεμόμυλου σιτηρών στον αρσανά της Ι. Μονής Ζωγράφου


αριστερό κλικ για μεγέθυνση


 
Σχετικό:

4526 - Παλεύω με τον Θεό, ερίζω μαζί Του, σχεδόν γίνομαι βλάσφημος......βρίσκομαι σε διαρκή πάλη για την εσωτερική μου ελευθερία, σε συνεχή αναζήτηση λύσεως πολλών αντιφάσεων και αποριών.
Η πάλη αυτή παίρνει κατά καιρούς μέσα μου τον χαρακτήρα πάλης με τον ίδιο τον Θεό, παρόλη την συνείδηση τής άκρας μηδαμινότητας μου.
Κάποτε προσεύχομαι με ήρεμο θρήνο, συχνά όμως ως παράφρων παλεύω, επιμένω, απαιτώ, ερίζω, σχεδόν γίνομαι βλάσφημος.
Παρόλο τον θεομάχο χαρακτήρα της ζωής μου, αγαπώ τον Θεό ως τα έσχατα της υπάρξεως μου και αφήνω σε Αυτόν την τελευταία κρίση, γιατί Αυτός διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες πέρα από τα όρια αυτού του κόσμου.
Η αγάπη για τον κόσμο, για τον άνθρωπο με ωθεί σε πάλη με τον Θεό.

4525 - π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης: Η καθολική αγάπη 

Η καθολική αγάπη

Ομιλεί ο π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης.
Η ομιλία έγινε στον Κατανυχτικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Νεαπόλεως στις 21-3-2010

4524 - Ομιλία του Αγιορείτη Γέροντα Μακάριου στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 το απόγευμα θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως ο Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Πριν το τέλος του Εσπερινού θα μιλήσει ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Μακάριος, από το Χιλιανδαρινό Κελλί Γέννησης της Θεοτόκου (Μαρουδά), με θέμα: «…ζητείτε την βασιλείαν του Θεού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν.»

4523 - Η κρήνη του βασιλιά Aleksandar Obrenovic Α΄ στο Χιλιανδάρι

Στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου υπάρχει μια κρήνη με Σταυρό και επιγραφή σε ανάμνηση της προσκυνηματικής επίσκεψης του Σέρβου βασιλιά Aleksandar Obrenovic Α, τον Μάρτιο του 1896.

4522 - Ιερομόναχος Αντύπας: Μαθητεία στην αγιορείτικη ψαλτική τέχνη


Ο Ιερομόναχος Αντύπας Πρωτοψάλτης, Γέροντας του κελιού Αγίας Άννης Καρεών, κάνει λόγο για τα πρώτα του βήματα στην ψαλτική και την μαθητεία του σε καταξιωμένους Πρωτοψάλτες.