Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

4315 - Φωτογραφίες της Ιεράς Σκήτης Βογορόδιτσα
Η ρωσική Ιερά Σκήτη Βογορόδιτσα (Θεογεννήτρα) αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις σταθμούς των Ρώσων στην χιλιετή παρουσία τους στο Άγιο Όρος. Οι φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύω, έχουν βγει τον Οκτώβριο του 2013, μια εποχή που σε όλα τα ρωσικά καθιδρύματα έχει αρχίσει έντονη αναστηλωτική δραστηριότητα ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τις χιλιάδες των Ρώσων που θα τα επισκεφθούν το 2016 για τον εορτασμό της Χιλιετηρίδας.

4314 - Ο π. Αντίπας ο Αγιορείτης στην Ιερατική Σύναξη στη ΛάρισαΜε πολύ προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου άκουσαν τους παραινετικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, για την επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τις πολλές πνευματικές δράσεις, στις οποίες τους καλεί η τοπική Εκκλησία.
  Η Ιερατική Σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Λαρίσης, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.
  Οι Ιερείς συνομίλησαν με τον λόγιο Ιερομόναχο του Αγίου Όρους, π. Αντίπα, για το Μυστήριο της Εξομολογήσεως και κατέθεσαν τις αγωνίες τους και τον προβληματισμό τους πάνω στα σύγχρονα αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα και αμαρτήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πνευματικοί και οι εξομολόγοι.

4313 - Η Αγία Γραφή στην ψηφιακή εποχή. Ο τρόπος που το Ευαγγέλιο φτάνει σε όλο τον κόσμο με ένα κλίκ.......Ο π. Ραφαήλ μιλά, παρουσιάζει τον τρόπο που το Ευαγγέλιο φτάνει σε όλο τον κόσμο με ένα κλίκ. 

4312 - Ιερά Μονή Ιβήρων, φωτογραφία4311 - Χριστού Εραστής, Αθανάσιος ο εν Άθω
Ο Βυζαντινός Χορός ΤΡΟΠΟΣ με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και δάσκαλο της ψαλτικής τέχνης Κωνσταντίνο Αγγελίδη, ψάλλει ύμνους της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, Αγιορειτών και Κωνσταντινουπολιτών μελοποιών.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014
Ώρα :18.00
Είσοδος ελεύθερη

Απογεύματα στο φουαγέ
Θέατρο Ολύμπια
Ακαδημίας  59
ΕΘΝΙΚΗ  ΛΥΡΙΚΗ  ΣΚΗΝΗ

4310 - Προηγούμενος Κοδράτος Καρακαλλινός (1859 - 13/02/1940)
4309 - Όσιος Συμεών ο Μυροβλύτης (†1199)
Αγιορείτης Άγιος
Mνήμη 13 Φεβρουαρίου

Διαβάστε τον βίο του Αγίου: